Fókusz

170 ezren, főként fővárosiak követik Eta, a tyúk mindennapjait a TikTokon

Süle LászlóSüle László

2023. július 4. 19:47

Eta, a tyúk médiasztárrá nőtte ki magát: kocsikázik, bejár a házba és még születésnapi tortája is volt. A baromfit nagy becsben tartják a portán, életét pedig már több mint 170 ezren követik a TikTok-on. A videókban többi kapirgáló társa is feltűnik, akik hozzá hasonlóan aranyéletet élnek. De vajon miért érdekli leginkább a fővárosiakat a tyúkok élete? Úgy látszik, a tökéletes falusi idillre nemcsak a vidéki lakosok vágynak.

Molnár Miléna minden reggel a tyúkokkal kel, és kis túlzással fekszik is – igaz, gondos gazdiként be is pelenkázza a baromfit, ha az a házba téved. Etának roppant hálás lehet a gazdasszonya, hiszen gyakorlatilag miatta lett több, mint 170 ezer követője a TikTokon.

Nálam teljes mértékben organikusan alakult ki a követőtábor. Nem is számítottam ilyenre. Nem is volt vele célom. Igazából a tyúkok hozták meg a nagy sikert, és ez által lett az Instagramom is ilyen követettebb felület. Én alapvetően vidéki lány vagyok, én mindig is ilyen voltam, szeretem az állatokat, nagyon közel állnak hozzám, nagyszüleim is tyúkoztak. És amikor újra volt lehetőségem a városi lét után ezt a falusi életet élni, akkor azonnal jöttünk, és jöttek az állatok is  

– mesélte Miléna.

A szárnyasok a legnagyobb becsben vannak tartva a portán, ők aztán tényleg boldog csirkék. Nagy többségében más-más fajtájúak, és nem is az egy szem kakas a főnök a baromfiudvarban, hanem a legnagyobb méretű tyúk. Mondhatni, Eta tojik rá, hogy mit kukorékol össze a fiútársa.

A videóit saját maga találja ki, forgatja le és vágja, és – persze a tyúkok mellett  – a főszerepet is ő alakítja. Követői között nagyjából 50-50 % a férfiak és a nők aránya, a nagy többség pedig a huszonévesek közül kerül ki.  Némi meglepetésre a legtöbben a fővárosból követik őt: ez is mutatja, hogy akármennyire is erős a városiasodás, a vidéki idill még mindig vágyott életforma Magyarországon.

#Fókusz#Videó#tyúk#eta#influenszer#molnár miléna#tiktok#rtl#állat

Címlapról ajánljuk