Fókusz

Színes felsők, virágok és mécses helyett adomány, meg egy kaktusz, ami örök emlék marad – így búcsúztak el Lang Györgyitől

Fehér IstvánFehér István

2023. június 14. 20:09

Lang Györgyi, énekes-színésznő május 20-án hunyt el 66 éves korábban, hosszan tartó súlyos betegség után. Falusi Mariann, a Pa-dö-dő évtizedek óta összetartó családjával együtt találta ki neki a rendhagyó búcsúztatást, amit a Fővárosi Állat- és Növénykertben tartottak kedden.

A megemlékezésre érkezőktől – és azoktól is, akik nem tudtak ott lenni – azt kérték, hogy senki se hozzon virágot vagy mécsest, az erre szánt összeget inkább utalják át egy civil szervezetnek és írják mellé:

Lang Györgyi nevében.

Többször is koncerteztek a fővárosi állatkertben és az énekesnő nagyon szerette az állatokat, különösen a kutyákat és papagájokat. Vidám megemlékezést szerettek volna a szervezők, olyat, aminek Györgyi is örülne. Ezért azt is kérték, hogy mindenki színes ruhában jöjjön a búcsúztatásra. A megemlékezésen ott volt – mások mellett – Kulka János, Ábel Anita, Dömsödi Gábor, Juszt László, Iványi Gábor, Kerekes József és Szinetár Dóra is.

Nekem tömény Györgyi éveim voltak. Nagy Pa-dö-dő rajongó voltam és rendszeresen jártam koncertre

– mesélte a Fókusznak Szintár Dóra.

Amit itt látunk, az nem is lehet másnak az emlékező eseménye, mint a Györgyié

– mondta Geszti Péter.

Sosem feledem, egyszer ott voltam egy koncerten nézőként, és Györgyi bemutatta a zenekart. Magát meg úgy, hogy Csonka Andrásné. Onnantól kezdve nekem Csonkáné volt, Csonkáné Györgyi

– emlékezett vissza Csonka András.

Az énekesnő hamvait egy porcelán tárolóban hozták el a búcsúztatóra. Ezt később szűk családi körben egy másik helyszínen szórják majd szét. A szervezők elhoztak egy olyan kaktuszt is, ami az énekesnő kedvence volt. Ezt később az állatkertben ültetik el, ahol egy tábla is jelzi majd, kié volt.

Az eseményen, bár nem akart, végül Falusi Mariann is mondott egy rövid beszédet, amit senki sem bírt ki könnyek nélkül:

#Fókusz#Videó#Belföld#lang györgyi#búcsúztató#Bulvár#hamvak#csonka andrás#geszti péter#szinetár dóra#falusi mariann

Címlapról ajánljuk