Fókusz

Rémülten szaladtak a vendégek – magyar és lengyel ultrák balhéztak az Európa Liga-döntő előtt Budapesten

Maár LauraMaár Laura

2023. június 1. 19:11

Székeket dobáltak, törtek-zúztak és mindent elhajítottak, ami a kezük ügyébe kerül. Megdöbbentő felvételek járták be az internetet, amelyen Budapest belvárosában készültek szerda délután, néhány órával a fővárosban megrendezett Európa-liga döntő előtt.

Budapestet már szerda délelőtt ellepték a külföldi szurkolók, a meccsen a Róma és a Sevilla csapott össze egymással. A Sevilla szurkolói a Liszt Ferenc téren kezdtek gyülekezni, csaknem háromezren voltak már délután 1 óra körül. Nem csak az éttermek teraszai teltek meg, hanem az egész teret ellepték a spanyol drukkerek. Itt ütött rajtuk az ellenséges szurkolótábor.

Egyszer csak arra lettünk figyelmesek, hogy a telt házas éttermünkben a vendégek rémülten szaladnak be a belső helységbe

– mondta a Fókusznak Ligeti Mihály a Porto di Pest cégvezetője. Hozzátette: megpróbálták védeni magukat a támadók elől. A verekedést azonban már nem lehetett megelőzni.  

Szó szerint bejőve az étterem területére, az ott ülők kezéből vagy mellől fölvették a poharakat, üvegek és azzal elkezdték két irányba visszaszorítani. Egy fél óráig ment ez a csetepaté, rengeteg üvegpohár ment a levegőbe. Sok esetben azért komoly helyzetek voltak.

– mondta Ligeti. Szurkolók megsérültek, többeket közülük kórházba is vittek súlyos sérülésekkel. Az étteremnek az üvegajtaja is betört az őrjöngés közben.

Törtek-zúztak a focidrukkerek Budapestről, de mit kerestek ott magyar és lengyel drukkerek, mikor a Róma játszott döntőt a Sevillával?
Forrás: Fókusz

A drukkerek szinte elpusztították a Liszt Ferenc teret, még csütörtök délben is a romokat takarították utánuk. Mosták a padokat, a szobrokat és a fákat is.

Törtek-zúztak a focidrukkerek Budapestről, de mit kerestek ott magyar és lengyel drukkerek, mikor a Róma játszott döntőt a Sevillával?
Forrás: Fókusz

Budapesten nem a spanyol és az olasz csapat fanatikusai verekedtek, hanem főleg lengyel és magyar futballhuligánok. A lengyel drukkerek már hosszú évek óta barátságot ápolnak a Ferencváros szurkolóival és rendszeres látogatói a Fradi meccseknek is. A szerdai balhéban a magyar szurkolók is kivették a részüket. Úgy tudjuk a viszályt a lengyelek robbantották ki, majd a fradisták is melléjük álltak, amikor rajtaütöttek a spanyolokon.

A Liszt Ferenc téren történtekkel kapcsolatosan a Budapesti Rendőr-főkapitányság csoportosan elkövetett garázdaság miatt indított büntetőeljárást, ismeretlen tettessel szemben 

– közölte az esettel kapcsolatban Csécsi Soma, a BRFK szóvivője. 

#Fókusz#Videó#Sport#európa liga#sevilla#AS Roma#budapest#döntő#balhé#rongálás

Címlapról ajánljuk