Fókusz

„Csúnyán rá lettem szedve” – Herczeg Zoltán exkluzív interjút ad a hétfő esti Fókuszban

rtl.hurtl.hu

2023. május 8. 12:18

Herczeg Zoltán nyomkövetővel a lábán, két héttel szabadulása után adott exkluzív interjút  az RTL-nek. Beszél a drogról, bezártságról és szabadságról, na meg arról, hogy bűnösnek érzi-e magát. A teljes beszélgetés hétfő este 19 órától látható a Fókuszban, majd az rtl.hu-n.

Fél év után engedték ki az előzetes börtönbüntetésből Herczeg Zoltán divattervezőt, akit egy másik férfival együtt drogkereskedelemmel vádoltak meg. Mint arról már korábban az rtl.hu is beszámolt, a két férfit még október 21-én tartóztatták le. Egyiküknél összesen körülbelül 100 gramm marihuánát és 16 gramm kokaingyanús port, a másik férfinál pedig körülbelül 85 gramm növényi törmeléket, valamint 1 gramm port, az elsődleges adatok szerint kokaint találtak.

Herczeg Zoltán két hete már házi őrizetét tölti, otthonában fogadta a Fókusz stábját, nyomkövetővel a lábán:

Amikor az ember bekerül a mennyországból a pokolba, akkor el kell dönteni, hogy megerősödik vagy beledöglik 

– mondta a divattervező a börtönben eltöltött időről, amit saját bevallása szerint csak úgy élhetett túl, hogy eldöntötte, nem hajlandó a méltóságával és az egészségével fizetni az ellene felhozott vádakért.

Szerinte az ellene indított eljárás nem fűről szól, mert ha arról szólna, akkor a fél budapesti értelmiséget le lehetne tartóztatni.

A hullámvölgyek a folyamatos bizonytalanságban kezdődtek, amikor Herczeg még nem tudta, mennyi idő lesz a büntetése. A hetvenkét óra előzetesből harminc nap fegyház lett, majd újabb harminc nap, aztán két hónap, végül összesen fél évet töltött rácsok mögött.

Amikor a bíró azt mondta, letartóztatnak, az nem volt jó érzés. Ott megremegett a térdem. Lehet, hogy a könnyem is kicsordult, mert anyámra gondoltam meg a páromra

 – emlékezett vissza az ítélet napjára Herczeg Zoltán, aki 180 napig két börtöntársával egy tizenhat négyzetméternyi cellán osztozott. 

Hogy miképp került Herczeg Zoltán a rendőrség látókörébe, hogyan élte meg a börtönben töltött időt a nehézfiúk között, érték-e atrocitások, és hogy ezek után vállal-e közéleti szerepet, mindez kiderül ma 19 órakor a Fókusz különkiadásából.

#Fókusz#Videó#Baleset-bűnügy#bűnügy#herczeg zoltán#drog#drogfogyasztás#drogkereskedelem#házi őrizet#Fókusz különkiadás#ma

Címlapról ajánljuk