Fókusz

„Sok minden átértékelődött, első a család” – így éli dubaji mindennapjait szeretteivel Pesuth Rita kickbox-világbajnok

Virágh OrsolyaVirágh Orsolya

2023. április 14. 21:06

A hatszoros kickbox-világbajnok Pesuth Rita és a dubaji uralkodó lányának trükklovasa, Kenyó Attila kislánya már hatéves. Dubajban, egy hatalmas villaparkban laknak, ahol a város adottságaihoz képest igencsak sok a zöld. Rita úszásoktatással foglalkozik, Annának otthon magyar meséket olvasnak. A Fókuszban megmutatjuk, milyen a család élete Dubajban, és azt is, hogyan került riporterünk a világ legnagyobb mesterséges medencéjébe.

Amíg Pesuth Rita a 2000-es években Magyarország ünnepelt sportolója, aztán műsorvezetője volt, fotózásokra hívták, címlapokon szerepelt, addig Kenyó Attila Dubajban építgette az életét. Az Emirátusokba egy lovas showműsorra szerződött, ma pedig az uralkodó lánya, Sheika Maitha lovardájában dolgozik.

Filmes kaszkadőrként is dolgozik, színész helyett verekszik, autóval borul, megég, helikopterből ugrik vagy épp lóval bukik. Az utóbbi az igazi, hiszen a trükklovaglás a specialitása. 

Többek között Ralph Finnes, Daniel Craig dublőre is volt, de forgatott Robert Pattinsonnal a Kingben, és Tom Cruise-zal is.

Rita és Attila Dubajban ismerkedtek meg, Rita nyaralni érkezett a testvéréhez, majd Attila randira hívta, aztán kiköltözött hozzá, végül pedig összeházasodtak és megszületett a kislányuk.  

Az anyuka bátran vállalja, hogy Anna Maitha lombikbaba, éveken keresztül nem sikerült teherbe esnie, sőt az egyik magzatot el is veszítették. 

Ha én ezt nem úgy fogom fel, hogy világ életemben egy nagy küzdő voltam, akkor már rég meghátráltunk volna. Én azt mondom, hogy ne adja fel senki, mert amíg van remény… nálunk sem találtak egyébként semmi problémát, csak egyszerűen nem jött össze

– mondta.

Az évek során a lakásukból átköltöztek egy hatalmas villaparkba, ez minőségi változást hozott az életükben. Három park, három medence, rengeteg játszótér, kávézók és éttermek is vannak itt, illetve minden zöld, ami Dubajban nagy kuriózum.

Rita úszásoktatással foglalkozik, magántanítványokat vállal, a hétvége azonban a családé. És mindig van segítsége is a családból, vagy az ő anyukája, vagy az Attiláé tölt náluk hosszabb időt, és Rita testvére is kint lakik.

Nagyon nagy előny, hogy a mamák magyarul mesélnek neki mondókákat. 

„Délelőtt angolul megy az oktatás az óvodában, igyekszünk is erre rágyúrni, ráadásul anyósom pedagógus, szóval Anna rengeteg verset, mondókát tud. Minden szempontból szinte jobb is, mintha otthon lennék Magyarországon, mert nagyon egymásra vagyunk itt utalva” – fogalmazott. Mivel az iskolában angolul és arabul tanulnak, ezért fontos számukra, hogy otthon viszont magyar meséket halljon a kislány.

Annát is viszi úszni, de a kislány elkezdett kajakozni, és lovagolni is. 

A Fókusz riportere Ritával kipróbálta a világ legnagyobb mesterséges medencéjét is: 60 méter mély és 14 millió vizet használtak fel hozzá.

Amióta Rita anyuka lett, óvakodik az extrém sportoktól, de ahogy a 6 darab világbajnoki érme mutatja, nem riad vissza a kihívásoktól. Rita 10, riporterünk, mivel tapasztaltabb búvár, 20 méterre merült le.

A víz alatt egyébként biliárdozni lehet, kanapén üldögélni, bevásárló kocsival hülyéskedni, csészékből kávézni, könyvtárban olvasni, csövek között úszni. A sok-sok emeleten pedig ablakok vannak, ahonnan a kíváncsiskodók figyelhetik a búvárokat.

És vissza a családhoz: Rita úgy érzi, sok mindenben megváltozott az évek alatt. 

Sok minden átértékelődött, első a család, a gyerekeknek az érdekeit nézi az ember. Most már tudok nemet mondani a munkában, muszáj is, a gyerek is egyre jobban igényli.

A kickbox mára egy szép emlék Ritának, a reflektorfény, a forgatások most már évek óta Attilának jutnak. Bár imádják Dubajt, a nyarakat az elviselhetetlen hőség miatt inkább Magyarországon töltik, olyankor azért Rita ellátogat kicbox versenyekre.

#Fókusz#Videó#Életmód#pesuth rita#dubaj#kickbox#búvárkodás#család#gyereknevelés#kenyó attila

Címlapról ajánljuk