Fókusz

„Majd én megvédelek kisgyerek” – zárható vitrin és a tinivédelemmel foglalkozó vállalkozó vigyáz ezentúl a Balázs Kicks értékeire

Maár LauraMaár Laura

2023. március 24. 18:30

Pachert Balázstól néhány hete loptak el egy 4 és fél millió forintot érő sportcipőt. A tolvajok a nyitott vitrinből emelték el a lábbelit, de a biztonsági kamerák felvételeinek és néhány jó tippnek hála végül meglett a csuka, az egyik elkövetőt azóta le is tartóztatták. Most már a biztonságra is jobban ügyel, a tinik megvédésével foglalkozó, Pachert Balázshoz hasonlóan szintén a Cápák közöttben felbukkant Sándor László vigyáz az értékeire. A Fókusz riportjából végre az is kiderül, mi kerül 4 és félmillióba egy sportcipőn. 

Kulccsal zárható üveg vitrin mögött őrzik azt a kék fehér sportcipőt, amit néhány hete loptak el egy belvárosi cipőboltból. A 4 és fél millió forintot érő luxuscipőt annak a 19 éves vállalkozónak az üzletéből vitték el, aki a Cápák közöttben is feltűnt. A lopást felvette az üzlet biztonsági kamerája. Ezen jól látni, hogy ketten nézelődnek annál a vitrinnél, ahol a cipőt tartották. A vitrin ajtaja nyitva volt, ez pedig kapóra jött a tolvajoknak. Egyikük kivette, a kabátja alá rejtette, majd kisétáltak a boltból. A fiatal vállalkozó kétségbeesett a történtek miatt.

Utána én egyből kiraktam egy posztot, miszerint, hogy kértem a követőink segítségét, hogy segítsenek esetleg nyomravezetésben. Felajánlottam ugye 300 ezer forintot. Telt az idő, jöttek tényleg nagyon jó információk, 3 személy nagyon jó infóval tudott szolgálni, amit át is adtak a rendőrségnek

– mondta Pachert Balázs.

Kiderült, egy testvérpár rabolt. Egyiküket nem sokkal az eset után elfogta a rendőrség. Testvérét, a másik tolvajt viszont még keresi a rendőrség. Akik a Magyar Postánál megtalálták a luxuscipőt még kézbesítés előtt. Valaki feladta, de hogy hová, azt nem tudni.

Egyszer csak hívott a rendőrség, hogy azonnal be kéne mennem a rendőr-főkapitányságra, mert megvan a cipő. Bementem, le kellett ellenőriznem, hogy ez az a cipő, stb, de nyilván ez az a cipő volt, hiszen még láttam rajta a cégünk által fémjelzett ilyen gyorskötözőt is. Illetve a fűző, illetve az egész cipő ugyanaz, teljesen stimmelt 

– mesélte a történtekről.

De mégis mi kerül rajta ennyibe?

Sokakban felmerült a kérdés, hogy egy sportcipő miért lehet ilyen drága, mi az oka, hogy csak több millió forintért lehet hozzájutni egy párhoz?

Ez a cipő egy Louis Vuitton x Virgil Abloh x OffWhite x Nike kollaboráció. Itt ugye több cég állt össze, hogy kiadják ezt a cipőt. Eleve ritka, hogy egy Nike összeáll egy luxusmárkával, hiszen teljesen két különböző üzleti profillal dolgoznak, emiatt is már nagyon limitált volt

– mondta, hozzátéve, hogy a cipő kevés darabszámmal jött ki, a tervezője pedig azóta már elhunyt, ami szintén olyan limitáltságot eredményezett, hogy ilyen magas lett az ára.

Most már vigyáznak rá

Pachert Balázshoz az eset után váratlan vendég érkezett, akit örömmel köszöntött. Sándor Lászlóval a Cápák Között című műsor hozta össze, ugyanis saját vállalkozásukkal mindketten feltűntek a képernyőn. Laci egy vagyonvédelmi cég egyik tulajdonosa, fő profiljuk a tinédzserek védelme és felügyelete. A műsorban két Cápa is támogatta őt.


Amikor Sándor László megtudta, hogy mi történt Balázzsal, egy percig sem habozott, azonnal megkereste, főleg, mert nagyon tehetségesnek tartja őt és a csapatát.

Felháborító volt, amikor láttam, hogy meg merik lopni a Balázst! És akkor kötelezettségem volt megkeresni és mondom majd én megvédelek kisgyerek

– mesélte a Fókusznak.

Balázs korábban soha nem gondolt arra, hogy biztonsági intézkedésekre lenne szükség. A lopás után viszont rájött, hogy ez elengedhetetlen.

A nyitva tartás alatt mindig itt lesz egy kollégám, illetve Balázzsal és csapatával folyamatosan kommunikálunk, illetve konzultálunk, hogy minél profibban műveljük azt, hogy tényleg többet ilyen ne történjen meg

– mondta Laci.

A fiatal vállalkozó öröme szinte leírhatatlan, hogy meglett a cipő. De azt mondja, még boldogabb lenne, ha ez az egész meg sem történt volna.

#Fókusz#Videó#Pacher Balázs#Cápák között#luxuscipő#lopás#ma

Címlapról ajánljuk