Fókusz

„Bár a felét se értik, imádják” – európai turnéra készül Azahriah, egy angol ügynökséggel is leszerződtek

Dörmer CsabaDörmer Csaba

2023. március 13. 19:45

Dalai sikerét látva a menedzsment megpróbálkozik a nemzetközi megmérettetéssel. A Fókusz stábja ott volt Azahriah Aréna-koncertjén.

Sokan próbálták és próbálják megfejteni az Azahriah-jelenséget, de nem könnyű. Adott egy mindössze 21 éves srác, aki szobája magányában autodidakta módon tanult meg zenélni, most pedig megtöltötte az Arénát is.

A legnagyobb rajongók már reggel 8-kor megérkeztek a koncert helyszínére. „Ő nekünk olyan ember, akire minden szempontból felnézünk. Megjelenik, és mindenki elájul” – mondták stábunknak.

Ő volt az első olyan előadó, akitől rendes zenét hallottam, tehát hangszerekkel. Engem ez nagyon megfogott 

– jegyezte meg egy másik fiatal. Egy újabb rajongó arról mesélt, hogy Azahriah konkrétan a megmentője: „Ha a zenéi nem lennének, akkor már szerintem én sem.”

Baukó Attila 13 évesen kezdte az interneten keresztül Paul Street néven megosztani mondanivalóját a világgal. Termékeny táptalajra talált a saját generációjában, több százezres követőtábort szerzett. Azt viszont sokáig senki sem tudta, hogy közben dalokat ír. Ezekkel csak 17 évesen rukkolt elő, immáron Azahriah művésznéven.

Amikor két évvel ezelőtt a Fókusznak nyilatkozott, még csak egy koncerten volt túl, de néhány hónapon belül az év legjobb magyar előadójává választották. Zenéit, klipjeit milliók nézték. Üstökösszerű felívelése mindenkit meglepett.

Nagyon sokan tudnak azonosulni az ö történetével, az ő korábbi életével és nagyon szomorúnak tartom, hogy egyes tanárai nem vették észre benne azt a hatalmas tehetséget, amit szerencsére mi viszont már észrevettünk

– vélekedett menedzsere, Tóth Gergely.

A Budapest Arénában az RTL híradósai is jelen voltak, ők kettős szerepet kaptak. Szellő István és Erős Antónia a Híradó stúdiójából konferálta fel, hogy Azahriah eltűnt, majd később élőben is megjelentek a színpadon.

„Nagyon erős karakterek, akiknek már csak a megszólalásukból nagyon sokan asszociálnak egy környezetre, egy hangnemre, és ezzel jól el lehetett játszadozni ebben a másfél percben” – mesélte az ötlet kapcsán Azahriah.

Dalai sikerét látva a menedzsment megpróbálkozik a nemzetközi megmérettetéssel. Őszre 8-10 állomásos európai turnét szerveznek, és egy angol ügynökséggel is leszerződtek.

Nagyon vicces volt, amikor először beszéltünk az angolokkal. Úgy hívtak fel minket, hogy bár a felét se értik jó pár dalszövegnek, három hete Azahriah-t hallgatnak az irodában, és imádják

– osztotta meg Tóth Gergely.

Azahriah azt mondja, a zenéje nem csak a saját generációjának szól, közönsége rajongását pedig nem könnyű feldolgoznia. Erről hosszabban a fiatal énekes itt beszélt:

#Fókusz#Videó#Bulvár#Azahriah#budapest aréna#koncert#rajongók#siker#zenész

Címlapról ajánljuk