Fókusz

Ötödikes diákot kényszerített a tanár, hogy szappannal mossa ki saját száját

Maár LauraMaár Laura

2023. január 31. 20:18

A kétségbeesett édesanya még mindig csak könnyek közt tudott beszélni arról, hogy mi történt fiával az iskolában tavaly októberben. A napközis tanárt feljelentették, a rendőrség gyanúsítottként kihallgatta, de azóta is dolgozik.

Fülöp Attiláné Orsolya azt mondta a Fókusznak, a napközis tanár fiát, az ötödikes Krisztofert arra kényszerítette, hogy szappannal mossa ki a száját.

Fölvitte a fiamat a tanári vécébe, és bele kellett nyomnia a szájába a szappant, miközben kérdezte tőle, hogy ízlik, finom?

De minek kellett ahhoz történnie, hogy a tanár ilyet kérjen? A család a mai napig nem érti. Az eset október 13-án történt. Az anya elmondása szerint az udvarról készültek felmenni az osztályterembe, a sorban Krisztofer egyik társa elkezdte piszkálni.

A kisfiam többször rászólt, az osztálytársai is tanúsítják, hogy ne piszkáljál, ne fogdosd a nyakam, és nem hagyta abba a kislány, ekkor elhagyta a kisfiam száját két csúnya szó, amit a napközis tanár meghallott

– az anya szerint ezután vitte fel fiát a tanár a pedagógus wc-be.

A kisfiú nem mert szólni otthon az esetről, egyik osztálytársa volt az, aki hangüzenetet hagyott a történtekről a mit sem sejtő anyának.

Hazajöttem, megkérdeztem tőle, mi történt kisfiam, mi történt ma az iskolában? És könnyekkel elmondta az ágyon.

Krisztofer azt mondta, nem csak a napközis tanár volt ott, hanem a tanári vécén kívül állt egy másik tanár is, mégsem tett semmit, hogy segítsen neki. Orsolya azonnal felhívta őt, hogy megtudja, valóban ezt történt-e.

Azt mondta, hogy igen, és el fogja mondani a rendőröknek.

Az aggódó édesanya az eset után azonnal feljelentést tett a tanár ellen, aki a fiát a szájmosásra kényszerítette. És bár úgy tudja, hogy a férfit már kihallgatták gyanúsítottként, azóta sem nyugodott meg.

A kisfiamat ki kellett, hogy vegyem a napköziből, kérvényeztem, hogy kerüljük a személyes kontaktust. Ez a tanár pedig azóta is ott van.

Az eset óta ugyan már eltelt három hónap, az édesanya szerint kisfia azóta sem tudta feldolgozni a történteket. Úgy látja rajta, hogy dühös, és már nem bízik a felnőttekben. A kisfiúnak mindig jó volt a magatartása, kitűnő tanuló is volt. Az idei félévi bizonyítványában már van egy-két négyes, édesanyja szerint ez az incidensnek köszönhető. Fia alig tud aludni azóta, és nehezebben koncentrál.

Megkerestük az iskolát, az igazgató először levélben ígért választ a kérdéseinkre, majd a folyamatban lévő hatósági vizsgálatra hivatkozva megírta: nem áll módjában nyilatkozni. Krisztofert szülei ki szeretnék venni majd az iskolából, de egyelőre még nem tudtak új iskolát keresni neki.

#Fókusz#Videó#Belföld#iskola#kisfiú#szappan#száj#napközi#tanár#vizsgálat

Címlapról ajánljuk