Fókusz

„Kívánok boldog hétköznapokat” – így készült Presser Gábor és Zorán egyedülálló karácsonyi dalukra

Fehér IstvánFehér István

2022. december 28. 19:21

Egy nagy klasszikus dalt adott elő különleges feldolgozásban Presser Gábor és Zorán szenteste a Fókusz Pluszban. Az ünnep című Presser Gábor–Sztevanovity Dusán szerzemény épp 40 éve született, és Zorán egyik lemezén jelent meg. A zeneszerző és az előadó így duettben még sosem adták elő. Azt mondják, szerintük ez a dal mindenféle ünnepről szól, még a hétköznapok apró örömeiről is, amelyekből oly kevés van manapság.

A két Kossuth-díjas művész a rájuk jellemző alapossággal próbált és gyakorolt a felvétel előtt. A dalt többször is előadták, láthatóan nagyon élvezték a közös játékot, amiben két nagyszerű zenész, Horváth Kornél és Sipeki Zoltán kísérte őket. 

Ez a dal betölti a funkcióját, nem tudod, hogy hányféle dolgot hallanak ki belőle az emberek, és ezen sokszor meg is lepődik az ember. Nagyon szép sorok vannak benne 

 – mondta Presser Gábor, aki a számok végén sokszor tovább improvizált.

A magyar zenei élet két meghatározó alakja jövőre sem pihen, tele vannak tervekkel. Zorán már most készül, hogy 3 év kihagyás után márciusban újból a Sportarénában koncertezzen, de Presser Gábornak is sűrű éve lesz 2023-ban. Új musicalen dolgozik a Vígszínházban, ezúttal a klasszikus Pinoccio történetről, márciusban pedig 50 éves jubileuma lesz a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című művének.

#Fókusz#Videó#presser gábor#zorán#dal#szenteste#meglepetés

Címlapról ajánljuk