Fókusz

Béres Anett: Attól, hogy jelenleg nincsen senkim, ugyanolyan jó lesz a karácsonyom

Morva AnnaMorva Anna

2022. december 19. 19:36

Már tavaly karácsonykor is csak „félig-meddig” volt párja.

Hogy lehet szingliként túlélni a karácsonyt úgy, hogy karácsonyi filmek, családi fotók és kandalló előtt összebújós fotók vesznek körül az ünnepek közeledtével? Ennek járt utána a Fókusz Béres Anett és Csirmaz Luca pszichológus segítségével.

Béres Anett arról mesélt, hogy cseppet sem magányosan készül az ünnepekre, mert nagyon sokan veszik körül, akik szeretik. Szerinte a karácsony nemcsak „az új” családunkról szól, hanem a már „meglévőről” is, tehát a szüleinkről, nagyszüleinkről.

Béres Anett azt is mesélte, tavaly karácsonykor is csak „félig-meddig” volt párja, mert már szakítófélben voltak. „Attól, hogy jelenleg nincsen senkim, ugyanolyan jó lesz a karácsonyom” – mondta.

Csirmaz Luca pszichológus tippeket adott arra, hogy hogyan jelezzük, ha a karácsonyi vacsoránál valamelyik családtag zavaró vagy túl intim kérdéseket tesz fel a magánéletünkkel kapcsolatosan.

„Nagyon fontos, hogy húzzuk meg a határt, és akár szóban kifejezzük, hogy amikor ilyen megjegyzéseket teszel, az nekem rosszul esik, ezért kérlek, hogy tartózkodj ettől, mert erről nem szeretnék beszélni. Utána pedig legyen ennek valami következménye is” – tanácsolta a szakember. 

„Ha van olyan rokon, aki ezzel nyomaszt minket, és mi megkérjük rá, hogy ne tegye, de mégis folytatja, akkor utána letesszük a telefont, kimegyünk a szobából, vagy hazamegyünk a családi ünnepségről. Bármilyen határt meg lehet húzni, ami nekünk ahhoz kell, hogy ez az ünnep valóban békésen teljen” – osztotta meg gondolatait a pszichológus.

#Fókusz#Videó#Bulvár#béres anett#szingli#párkapcsolat#magány

Címlapról ajánljuk