Fókusz

Húsdaráló, féktárcsa, bilincs – megdöbbentő tárgyakat vinnének fel az utasok a fedélzetre Ferihegyen

Maár LauraMaár Laura

2022. november 12. 15:21

Vannak, akik téglát vagy féktárcsát szeretnének a kézipoggyászukban felvinni a repülőre. Vagy húsdarálót. A Liszt Ferenc nemzetközi repülőtéren megnézhettük a legfurcsább tárgyakat, amik végül nem jutottak fel a gépre. Akad itt töltényhüvely, fűrész, és a rózsaszín szőrös bilincs is.

Újra dübörög a repterek forgalma. Idén nyáron a Liszt Ferenc Repülőtéren csaknem 4 millió utas fordult meg. Ez már eléri a 80 százalékát a világjárvány előtt rekordévnek számító 2019-es utasforgalomnak. Ám ennél a statisztikai adatnál létezik talán érdekesebb kimutatás is.

Valentínyi Katalintól, a Budapest Airport kommunikációs igazgatójától megtudtuk, hogy konténernyi hulladék keletkezik az utasbiztonsági ellenőrzésen naponta.

Lőszerhüvely, egy doboz borotvapenge, bilincs, csavarhúzó, fűrész és biciklilánc. Csak néhány a megdöbbentő tárgyak közül, amelyekkel a kézipoggyászukban érkeztek utasok az Budapesti Liszt Ferenc Repülőtérre.

Ennyi mindent vesznek itt el az emberektől utasbiztonsági vagy egyéb okok miatt. Azt, hogy szúró-vágó eszközt nem lehet felvinni a fedélzetre, talán nincs olyan, aki ne tudná. Most viszont megnéztük, melyek a legkülönlegesebb tárgyak, amelyekkel repülőre akartak szállni egyesek. 

Valentínyi Katalin, a repülőtér kommunikációs igazgatója most először mutatja meg az utasbiztonsági ellenőrzőpont végében található úgynevezett veszélyeseszköz-tároló dobozt. Meghökkentő dolgok vannak benne.  

#Fókusz#Videó#repülőtér#biztonság#rtl

Címlapról ajánljuk