Fókusz

A Tiktokon több ezren tátognak a Reptérre, megkérdeztük a Z generációt, miért olyan trendi a több mint 40 éves Korda-sláger

Kilyén TamásKilyén Tamás

2022. augusztus 29. 19:53

Korda György telt házas fesztiválbulikon játszik, és 83 évesen sem ment még ki a divatból. Reptér című dala egyenesen a reneszánszát éli, egyetlen koncertje sem érhet véget nélküle. A tinédzserek megőrülnek a dalért a Tiktokon és élőben is, kívülről fújják a szövegét. De mitől lett ilyen népszerű 2022-ben egy több mint 40 éves dal?

A Blahalousiana Korda egyik 1974-ben íródott dalát öltöztette modern köntösbe, és a Mondd, hogy szép volt az este feldolgozását közösen adták elő a szegedi SZIN fesztiválon, ahol lassan már hagyomány lesz a zenekaroknak Korda-dallal készülni. Tavaly a Carson Coma csapata hívta fel a színpadra Gyuri bácsit egy közös produkcióra. A Korda házaspár pedig úgy érzi, minden évben fiatalodni jár a Tisza-partra.

A Reptér titka: megkérdeztük a Z generációt, miért olyan trendi a több mint 40 éves Korda sláger
Nincs koncert Reptér nélkül! Fotó: RTL Fókusz


Úgy tűnik, a közönségük sem öregszik, és az új generáció minden évtizedben felfedezi magának a táncdalslágereket. Most Tiktokon tátognak több ezren a Reptérre, ami népszerű kihívásvideóként éli reneszánszát. Annak ellenére, hogy az előadó nem igazán ismeri ezt a közösségi oldalt, és feleségével nem is terveznek saját csatornát csinálni.

A Reptér titka: megkérdeztük a Z generációt, miért olyan trendi a több mint 40 éves Korda sláger
Balázs Klári és Korda György a SZIN-en Fotó: RTL Fókusz

 

Azt kérdezte tőlem a Gyuri, »micsoda, Klárikám, titkok? Milyen titkok?« Nem, Gyuri. Tiktok. Nagyon gyenge vagyok ebben, ne haragudjatok.


A Reptér 1981-ben jelent meg Korda Görgy Szeptember volt című lemezén, és nem kisebb név, mint Máté Péter volt a dalszerzője. Már a stúdiófelvételeknél érződött, hogy nagy sláger lehet belőle. De hogy 40 év múlva is erre buliznak majd a fiatalok, arra ők sem számítottak. Talán Gyuri igen, mert a dalhoz tavaly forgattak új klipet, ami a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér hivatalos himnusza lett, és a 40 fős stáb 2 napon keresztül varázsolt táncdalfesztivál-hangulatot a kifutópályára.

A Reptér titka: megkérdeztük a Z generációt, miért olyan trendi a több mint 40 éves Korda sláger
Korda György Fotó: RTL Fókusz


Szeretnénk a Korda házaspár minden rajongóját megnyugtatni, hogy a zenésznek esze ágában sincs visszavonulni, és amíg teheti, Klárikával együtt ott lesz a fesztiválszínpadokon.

#Fókusz#Videó#szin#reptér#korda györgy#balázs klári#tiktok

Címlapról ajánljuk