Fókusz

Ezekről a jelekről ismerhetjük fel, ha valami nem stimmel netes randipartnerünkkel

Temesvári CsillaTemesvári Csilla

2022. augusztus 4. 21:15

Az online ismerkedés rákfenéje, hogy gyakran nem ismerünk senkit, aki ismerné az illetőt. Korábban, az internet előtt olyan miliőből választottunk, ahol ellenőrizni tudtuk egy adott személy kapcsolatait, múltját, most viszont vakon tapogatózunk. Bihari Viktória szerint az online ismerkedés előtt először önmagunkat kell megismernünk.

Nemrég a neves divattervezővel, Makány Mártával beszélgettünk arról, milyen tapasztalatai vannak a netes párkeresésről, a férfiakról. Ezekről saját videókat is posztolt a Facebookon. Elmondta, milyen buktatói vannak, hogyan érdemes kezelni a negatív helyzeteket, és mire kell figyelni, amikor a randiappokon keresgélünk.

A netes párkeresés állandó témaforrás. Hiszen manapság aki társra vágyik, általában regisztrál valamelyikre – legalább egyszer. Aztán jönnek a meglepetések, melyek nagyrészt negatív élmények, és csak egy elenyésző százalék találja meg a nagy őt egy randivonalon.

Ezekről a jelekről ismerhetjük fel, ha valami nem stimmel netes randipartnerünkkel

Bihari Viktória író, önismereti csoportvezető. Évek óta osztja meg saját oldalán tabuk nélkül tapasztalatait, gondolatait lelkünk működéséről. Tájékoztat, edukál, csoportfoglalkozásokat is tart, ahova leginkább nők járnak.

Vannak a cuki apukák, akik tök jó alapanyagok, és vannak a csúcs pszichopaták, akiktől jobb ha megment minket az Isten, vannak a zárkózottabb IT-sek, rengetegféle ember van, de valahogy a negatív történetekből én is azt olvasom ki, mintha rengeteg érzelmi bántalmazó lenne, női és férfi egyaránt

– fogalmazott.

Egyik legutóbbi posztjában a netes randikról osztotta meg gondolatait, melyek útravalóul szolgálhatnak nőknek és persze férfiaknak is egyaránt: 

Ahogy megjelentek a randiappok, megjelentek azok, akik pszichésen, mentálisan nincsenek jó állapotban. Ezek a fórumok gyűjtőhelyei lettek mindenkinek, és mivel egy roncs társadalom vagyunk, toronymagasan vezetünk az alkoholizmusstatisztikákban, a válás, a bántalmazás, az öngyilkosság terén, nem véletlen, hogy ebben a merítésben olyanokkal, találkozunk, akik nincsenek jó állapotban.

Néhány fotó és pár mondat, gyakran ez a bemutatkozás, és vagy van match, vagy nincs. Elindul a csetelés, de meddig érdemes csak csetelgetni? A szakértő óva int mindenkit attól, hogy hónapokig vagy akár évekig húzzák az írogatást, szerinte minél előbb sort kell keríteni a személyes találkozásra. 

Nagyon sok a kamuprofil, sokszor van az, hogy a 45 éves sármos férfi vagy a végzet asszonya elkezd csetelni, és egy teljesen más ember van a profil mögött. Érdemes ellenőrizni, hogy akivel csetelek, az-e, aki a képen van

– mondta Viktória, aki arra biztat mindenkit, hogy minél előbb ellenőrizze a valóságot, mert nagyon traumatikus élmény, ha rájövünk, csupán egy illúzióba fektettük az energiánkat.

Ezekről a jelekről ismerhetjük fel, ha valami nem stimmel netes randipartnerünkkel

Viki azt mondja, már a csetelésnél is vannak intő jelek, amikre érdemes odafigyelni, például ha valaki megállás nélkül írogat, és nem bír vágyat késleltetni.

A szakértő szerint az első randi helyszínéül publikus helyet válasszunk, hiszen voltaképp egy idegennel találkozunk.

Emellett érdemes figyelmet fordítani a saját érzelmeinkre is. Az online ismerkedés rákfenéje, hogy gyakran nem ismerünk senkit, aki ismerné az illetőt. Korábban, az internet előtt, olyan miliőből választottunk, ahol ellenőrizni tudtuk egy adott személy kapcsolatait, múltját, most viszont vakon tapogatózunk. Bihari Viktória szerint ezért is nagyon fontos az önismeret, és az is, hogy képezzük ki magunkat a különböző személyiségzvarokból.

Bihari Viktória arról is beszélt, hogyan szűrhetjük ki, ha valami gond van a választottunkkal:

Sokat segít a bűntudat, a szégyenérzet és a lelkiismeret-furdalás szentháromsága. Amikor ezeket érezzük egy kapcsolatban, az jó jelzés arra, hogy ez egy bántalmazó kapcsolat, akkor is, ha nem vernek.

Nagy a merítés, de csak egyet kell megtalálni a randivonalakon. Viktória szerint addig kell próbálkozni, amíg nem érünk célba, mert egyedül lenni hosszú távon mégsem olyan jó.

#Fókusz#Életmód#makány márta#randiapp#buktatók#online társkeresés

Címlapról ajánljuk