Fókusz

A csantavéri halálosztó segített a lakásmaffia által kisemmizett Mónikán, kapcsolatukból szerelem szövődött

Czakó JózsefCzakó József

2022. július 30. 19:56

Szigeti Mónikának és családjának tíz évet kellett várnia, hogy hazamehessen otthonába, amire a lakásmaffia tette rá a kezét. Az asszony végül meglepő helyről és embertől kapott segítséget: Dér Csabától, a csantavéri halálosztóként elhíresült férfitől, akivel olyan szoros lett a kapcsolatuk, hogy egymásba szerettek. Mónikának végül 7,7 millió forintért sikerült megvennie a saját házát, amit 5,5 millióért adott el.

Mónika két gyermekével és idős, beteg édesanyjával tíz évvel ezelőtt csalók áldozatává vált. Családi házukat eladásra hirdette, majd jelentkezett egy vevő, akinek nem volt pénze, mégis megegyeztek.

A szerződésben az állt, hogy a vevő a teljes összeget, öt és fél millió forintot kifizetett neki, majd ebből Mónika ötmillió-százezret nyomban vissza is adott neki kölcsönbe. Mivel pénzmozgás nem történt a számlákon, az asszony a házat eladta, de pénzt nem kapott érte, és a kölcsönt éveken keresztül sikertelenül próbálta behajtani. Így albérletbe kényszerült két gyerekével és idős, beteg édesanyjával.

„Nekem több mint 9 millió forintomba volt ez a tíz év. Csak az, hogy albérleteztem, illetve fizettem különböző ügyvédeket, hogy intézhessék a dolgokat, az egészségünk pedig abszolút ráment erre” – mondta a Fókusznak Mónika, akinek a gyerekeit is nagyon megviselték lelkileg a történtek.

Végül a segítség onnan érkezett, ahonnan a legkevésbé várták volna: történetükre az életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélt Dér Csaba is felfigyelt, akit a csantavéri halálosztóként emlegetettek.

Csaba adományozott a családnak egymillió forintot, amire az árverésen volt szükségük.

„Ha ezt nem fogadom el, amit a Csaba nyújt, akkor soha nem fogom hazavinni a családomat” – mondta Mónika a Fókusz korábbi riportjában. Olyannyira hálás volt Csabának, hogy felutazott hozzá Budapestre, hogy személyesen is láthassa jótevőjét egy tárgyaláson.

Igaz, hogy még csak egyszer találkoztak, de az eltelt hónapok alatt Csaba és Mónika a levelekben és a telefonbeszélgetésekben annyira közel kerültek egymáshoz, hogy már képzeletbeli randikon találkoznak.

Kicsi feleségem, tisztelt Móni! 

– így címezte első romantikus levelét Dér Csaba az asszonynak, akivel képzeletben jártak már Párizsban, és sétáltak egy tenger partján is.

A lakásmaffia forgatta ki vagyonából Mónikát, akin a csantavéri halálosztó segített, kapcsolatukból szerelem szövődött
Dér Csaba, Mónika jótevője

„Olyan a lexikális tudása, és annyira gyönyörűen fogalmazva ír ezekről, hogy megfogott. Nem tagadom, szóba került az esküvő gondolata” – mondta Mónika. Hozzátette, hogy szerelmük beteljesedése még várat magára. 

Csaba azt mondta neki, hogy most a legelső a család biztonsága és az, hogy visszaszerezzék otthonukat, ami az említett árverésen végül sikerült is. Bár ez sem ment annyira könnyen, mint ahogy azt gondolták: időközben az ingatlant egy fizetni nem hajlandó tulajdonos is meghirdette 14,9 millió forintért. Végül mégis kalapács alá került a ház, mert Mónikának elővásárlási joga volt, így 7,7 millió forintért sikerült megvennie a saját házát – amit tíz évvel korábban 5,5 millióért adott el. 

„Most már boldogságot érzünk. Akkor egyébként, amikor a licit lezárult, még nem fogtuk fel, még aznap sem nagyon fogtuk fel, majd este törtünk ki zokogásban és örömben. Valahol nem akartuk elhinni, hogy ez 10 év után sikerülhetett, de boldogok vagyunk nagyon, igen” – mesélte az asszony a Fókusznak. Mónikáéknak még legalább hatszázezer forintot kell kifizetniük ahhoz, hogy ők legyenek újra a tulajdonosok.

Csaba néhány napja telefonon értesült a sikeres árverésről, és nagyon boldog volt a hír hallatán. Mónika szerint a házasság terve nincs elvetve, de most az a legfontosabb, hogy összeszedjék a maradék összeget, hogy már augusztusban újra birtokba tudják venni régi házukat, amit most teljesen fel kell újítania.

#Fókusz#Baleset-bűnügy#dér csaba#csantavéri halálosztó#lakásmaffia#szigeti mónika#ma

Címlapról ajánljuk