Fókusz

A blahai lámaként elhíresült férfi hiába kért segítséget a rendőrségtől, most ő lett gyanúsított a deszkás produkciója miatt

Dörmer CsabaDörmer Csaba

2022. július 20. 19:00

A Fókuszban megszólalt a férfi, akit az interneten már csak blahai lámaként emlegetnek. Ő az, aki több méteres égnek meredő deszkával kergetett egy másik férfit a Blaha Lujza tértől a Rákóczi útig. Úgy tűnik, a rendőrség is felfigyelt rá, miután az internetezők kedvence lett. A Fókuszban elmondja miért tette, amit tett, és hogy nem érti, a rendőség miért nem neki segített akkor, amikor kénytelen volt deszkát ragadni.

A blahai láma videója egy hónapja bejárta az internetet. Fekete ruhás férfit kerget egy másik az utcán, hatalmas deszkával a kezében. Az üldözött végül átszalad a Rákóczi úton, a deszkás pedig láthatóan elfárad.

A blahai lámaként elhíresült férfi hiába kért segítséget a rendőrségtől, most ő lett gyanúsított a deszkás produkciója miatt

A fekete ruhás férfi személye továbbra sem ismert, a deszkás pedig, aki valamilyen okból a blahai láma nevet kapta a netes keresztségben, most kilépett a nyilvánosság elé, hogy elmondja, mi történt.

Majlát Dénes azt mesélte, a villamosmegállóban várakozott, amikor a fekete ruhás férfi minden előzmény nélkül, viperával ráütött a kezére, majd előkerült a gázspray.

Visszakérdeztem, hogy miért ütöttél meg? Erre szembe is fújt. Elkaptam a szememet, védekeztem, és ordítottam, hogy rendőrség, rendőrség, de a megállóból mindenki elmenekült

–  mesélte Dénes. Senki sem segített neki, de ő olyan hangosan kiabált, hogy támadója futásnak eredt, ő pedig kergetni kezdte.

Az utcán találta a deszkát is, amit felkapott. A harmadik utcában végül utolérte a támadót, akkor készült a híressé vált videó. Bár érteni nem nagyon lehet, de hallatszik, hogy Dénes a rendőrséget emlegeti, segítséget próbál kérni, de nem kap. 

A fekete ruhás férfi ezután kifutott a Rákóczi útra, de Dénes oda már nem követte, visszament a villamosmegállóba.

A férfi azt mondja, ezután addig kiabált, míg elő nem került egy rendőr, akinek megpróbálta megmagyarázni, hogy megtámadták, be is ment az őrsre, de hiába.

Mondta a rendőr, nincs értelme, hogy feljelentést tegyek, mert ez a 8. kerület, tele van drogosokkal, és pont én kaptam így ki a megállóban. Jobb, ha hazamegyek, én meg fogtam magam és hazamentem

– mesélte Dénes, aki azt hitte, ezzel véget is ér az ügy. De nem. mert a netre felkerült videó felkeltette az ügyészség érdeklődését is. Dénest éjjel bevitték a rendőrök, kihallgatták és hazaengedték. A police.hu-n az jelent meg, hogy elfogták a léccel fenyegetőző férfit, ami szerinte azért furcsa, mert eredetileg ő jelentkezett a rendőrségen. Ügyvédje, Dr. Stelli-Kis Sándor azt mondja, védencét felfegyverkezve elkövetett garázdasággal gyanúsították meg.

Szerinte azt kellene vizsgálni, mi vezetett a videón látottakhoz és miért mulasztották el a segítségnyújtást a szemtanúk. Ehhez kérték a térfigyelő kamerák felvételét.

#Fókusz#Baleset-bűnügy#blahai láma#garázdaság#rtl#Videó#ma

Címlapról ajánljuk