Fókusz

„A felhőnek van egy különleges szaga, fantasztikus” – bemutatjuk Magyarország legidősebb siklóernyősét

Morva AnnaMorva Anna

2022. június 17. 20:11

A 84 éves Varga Sándor fiatalokat megszégyenítő lendülettel rohan neki a szakadéknak, és egy pillanat múlva már szinte a felhőket szeli. 65 évesen kezdett bele az extrém sportba.

A 84 éves Varga Sándor Magyarország legidősebb siklóernyőse. Azt mondja, magassági rekordja 3500 méter, ezt Törökországban érte el.

Onnan már egészen máshogy látja a világot, az emberek kicsi hangyák, az ember bemegy a felhő közelébe, a felhőnek van egy különleges szaga, valami fantasztikus

– idézte fel az emlékezetes élményt.

65 évesen kezdett bele az extrém sportba, és azóta sem hagyta abba. Július közepén Macedóniába készül, ha az egészsége megengedi. Azt mondja, az a terve, hogy 101 évesen is repülni fog. 

Az idős férfi a Fókusznak arról a nehéz időszakról is mesélt, amikor magatehetetlen feleségéről gondoskodott. Varga Sándor 40 évig volt házas. 

Feleségem nagyon beteg volt, azért is jöttünk át Romániából, sokízületi gyulladása volt. Ilyen ferde kezű volt, nem tudott járni, tehát magatehetetlen volt, én főztem, én etettem. A végén az én kezemben halt meg a Margit- kórházban. Kitartottam mellette, nagyon nehéz volt, de ha még egyszer kellene, ugyanúgy csinálnám

– osztotta meg.

#Fókusz#Életmód#idős#siklóernyős#Sport#példakép

Címlapról ajánljuk