Fókusz

10 milliót bízott mágusára, hogy forgassa meg a pénzét, soha többé nem látta az összeget

Süle LászlóSüle László

2022. június 13. 19:42

Csalás miatt felfüggesztett börtönre ítélték az egyik legismertebb magyar jóst, Frabatót. Egyik ügyfele a válása után kapott 10 millió forintot szerette volna megforgatni, ezért adta a jósnak az összeget, aki azt ígérte, segít bróker ismerőse. A remélt bevétel helyett azonban a teljes összeg eltűnt.

Abban az időben, amikor a nő állítása szerint átadta a pénzt Frabatónak, a jós különösen nehéz helyzetben volt. 2009-ben görögországi nyaralásán agyvérzést kapott, egy ideig élet és halál között lebegett. Már ebből az ügyből is botrány lett, mert Frabato, azaz Fischl András perbe keveredett az utazást biztosító céggel. Továbbá neve évek óta szerepel a NAV adóslistáján. Ez nem akadályozza meg abban, hogy időről időre befektetési tanácsokat adjon, ezt például 2021 szilveszterén is megtette a Pénzcentrum.hu oldalon.

Fischl Andrást 2021-ben első fokon, 2022 márciusában pedig másodfokon is elítélték csalás miatt. Egy év börtönbüntetésre ítélték, 30 hónapra felfüggesztve, és 300 ezer forint pénzbüntetést is kapott.

A sértett fél tovább küzd az elveszett milliókért. Őt és Frabatót is kerestük az ügyben, de egyikük sem kívánt nyilatkozni – utóbbi azért, mert szerinte még folyamatban van az ügy. Hogy mi lesz a pereskedés vége, az egyelőre kérdés.

#Fókusz#Belföld#fischl andrás#frabato#csalás#bűnügy#mágus

Címlapról ajánljuk