Fókusz

Berki Krisztián ügyvédje szerint a híresség élete válságban volt, de a hatalmas adósság „azért nem teljesen igaz”

rtl.hurtl.hu

2022. június 13. 22:05

Szilágyi Roland azon kevesek közé tartozott, aki ügyvédként rálátott Berki Krisztián pénzügyeire, barátként pedig magánéletére. Berki Krisztián egykori jogi képviselője csak a Fókusszal tett kivételt, és most tisztázza a celebről felröppent híreket. Valóban hatalmas adósságot hagyott az örökösökre? Mennyire volt válságban az élete?

„A halála napján fél 9-kor hívtak a helyszínről, hogy akkor a Berki úr halála kapcsán ki fogja képviselni a családot. Visszakérdeztem, hogy milyen Berki úr kapcsán? És akkor mondták, hogy a Berki Krisztián halála kapcsán. Mondtam, hogy én nem tudok róla, hogy meghalt volna. És akkor mondták, hogy jaj elnézést, később visszahívjuk. Akkor kezdtem el telefonálgatni” – emlékszik vissza a végzetes napra Szilágyi Roland.

Berki Krisztiánra május 6-án reggel talált rá kislánya, Natasa a lakásának az erkélyén. A 41 éves hírességnek szívmegállás okozta a halálát nem sokkal éjfél után. A hírek szerint a 8 éves kislány betakarta édesapját, majd – miután nem érte el édesanyját és Krisztián új feleségét, Mazsit sem – a pszichológusát értesítette telefonon. Ő hívta ki a mentőket. A rendőrség később bejelentette, hogy kábítószert és szteroidokat is találtak Berki lakásában, így büntetőeljárást indítottak.

Lefelé a lejtőn

Szilágyi Roland négy éven keresztül képviselte Berkit, eközben barátok is lettek. Krisztián már ekkor is légzési nehézségekkel és magas vérnyomással küszködött. Ezek a testépítő múltjának a hozadékai voltak. Erre jöttek a magánéleti problémák és a bírósági ügyek, amelyek miatt elindult a celeb a lejtőn.

Krisztián utolsó egy éve már válságokkal teli időszak volt, ott volt például a közlekedési baleset, a gyermekelhelyezési per, a szülői felügyeleti jog és az azzal kapcsolatos magánéleti válságok, szóval nagyon nehéz időszaka volt

 – meséli az ügyvéd.

Az utolsó pár hónapban már ügyvéd és ügyfele sem beszéltek, ahogy Szilágyi Roland fogalmaz, köztük is voltak véleménybeli különbségek. Az első törés Roland és Krisztián között a válás után történt. Berki Krisztián és Hódi Pamela 2017-ben jelentette be, hogy befejezik a kapcsolatukat, a gyermekelhelyezésről, a szülői felügyeletről és a gyermektartásról viszont nem sikerült megegyezniük, pedig kész volt a szerződés, de Krisztián végül – ügyvédje unszolása ellenére – nem írta alá. 5 év pereskedés után idén februárban tettek pontot az ügy végére. Berki ellen több büntetőeljárás is folyt. Tavaly 2 év felfüggesztett börtönbüntetést kapott egy 2018-as büntetőfékezés miatt, amelyben jelentős vagyoni kár keletkezett, a buszon utazó utasok közül pedig többen megsérültek.

A közlekedési baleset kapcsán is voltak olyan kérdések, amelyekben nem értettünk egyet, hogy hogyan kellene azt kommunikálni. Annak ellenére, hogy magánemberként nagyon tisztán látta ezeket a dolgokat, de az egója és a magáról kialakított képe nem engedte  meg, hogy azt kommunikálja kifelé, amit valóban gondol.

Szilágyi Roland emiatt a büntetőfékezős ügy második tárgyalásán már nem képviselte barátját. Krisztián élete végén a saját útját járta.

Adóssághegyek?

Sok helyen megjelent, hogy Krisztián csak adósságot hagyott a családjára, de ez azért így nem igaz – szögezte le az ügyvéd. Az, hogy valakinek nem a nevén vannak a vagyontárgyai, hanem különböző érdekeltségekben, cégekben, vagyonkezelésben, az nem azt jelenti, hogy nincs semmije. Neki is volt egy vagyonkezelési szerződése, és rendelkezett arról, hogy halála esetén ki, milyen kedvezményezettje a vagyonának – magyarázta.

Szilágyi Roland azt is elmondta, egykori védencének ugyanolyan tartozásai voltak, mint egy normál embernek. Nem nagy összegekről volt szó, kivétel a lakásfelújítási ügy. Krisztián milliókkal tartozott a kivitelezőknek, majd el is adta az ingatlant és utána sem fizette ki őket. Ennek az ügynek a megoldása már feleségére, Mazsira hárult.

Ezek is rendezve lettek az elmúlt időszakban. Krisztiánnak nem az adósság volt a problémája, hanem hogy folyamatosan jöttek a rosszabbnál rosszabb események és kudarcok.

Magánéleti válság

Krisztián és Mazsi kapcsolata nem alakult jól az elmúlt fél évben, volt, hogy Krisztián el is költözött otthonról. Roland korábban sokat beszélt barátjával Mazsiról, nemrég pedig pszichológus segítségét is kérték a házasságuk rendbehozása érdekében. Ez az ügyvéd szerint nem igazán sikerült.

Ő játszott egy szerepet az életben, nem is rosszul. Felépített magáról egyfajta nimbuszt, hogy ő egy vagány, vagyonos srác, aki mindent megtehet. Ebben persze volt jelentős túlzás, de zseniálisan megélt abból a világból, amit felépített maga köré.

Barátja és egykori ügyvédje szerint a problémák ellenére senki nem számított ilyen tragikus végkifejletre. Roland úgy véli, ha Krisztián most ott ülhetne vele szembe, biztosan eldicsekedett volna neki, hogy mekkora sztorit csinált ebből az egészből is.

#Fókusz#Belföld#berki krisztián#szilágyi roland

Címlapról ajánljuk