Fókusz

Nem volt nála hajgumi, ezért levágta a kislány haját – a rendőrség nyomozást indított az RTL riportjának hatására

Daróczi DóraDaróczi DóraGaray AnnamáriaGaray Annamária

2022. május 18. 19:06

Bár a rendőrségnél feljelentést eddig senki nem tett, az RTL riportjának hatására a rendőrség nyomozást indított. A kézilabdaedző több szülő szerint felháborító büntetéseket talált ki alsós gyerekeknek a pusztazámori iskolában.

Nem volt a kislánynál hajgumi, ezért levágta a haját. Rágta a körmét a gyerek, ezért ecetbe mártotta a kezét, vagy épp a többi diáktól kapott tasli volt a büntetés. Csak néhány azokból a túlkapásokból, amelyeket az edző a szakkörökön alkalmazott a gyerekek beszámolói szerint. Az intézményvezetőnek közel 40 szülő írt panaszlevelet. A gyerekek közül voltak, akik otthon nem merték bevallani, mit éltek át.

Riportunkban olyan hangfelvételeket is hallhatnak, amelyet az egyik szülő készített, amikor a gyereke beszélt a történtekről. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság hivatalból nyomozást rendelt el ismeretlen tettes ellen kiskorú veszélyeztetése bűntettének gyanúja miatt. Egy szülő panaszt tett a Magyar Kézilabda Szövetségnél.

Az edzőt az érdi kézilabdacsapat is foglalkoztatja, korábban 200-szoros válogatott volt. A sportszervezet közleményében azt írta: a sajtócikkekben foglalt állítások valóságtartalmának kivizsgálása folyamatban van, a vizsgálat idejére az edző tevékenységét felfüggesztették.

#Fókusz#Belföld#bűnügy#pusztazámor#kézilabda edző#gyerekek#büntetés

Címlapról ajánljuk