Fókusz

Padlótól a plafonig minden kisautóval van tele, Zoltán megmutatta milliókat érő gyűjteményét

Fodor BiankaFodor Bianka

2022. május 12. 19:20

A kisautók iránti rajongás Zoltánnál hobbiként indult, majd fanatizmus lett belőle. Több mint tízezer darabból álló gyűjteményével telis-tele van a szarvasi családi ház, a férfi fejében már egy múzeum gondolata is felvetődött.

Nem egy múzeumban járunk, pedig a polcokon és vitrinekben művészi elrendezésben sorakoznak az apró járművek. Kelcsi Zoltán szarvasi családi házukat töltötte meg velük faltól falig, padlótól plafonig. Először csak az előszobát. Majd a nappalit is.

Jelenleg nagyjából 10 ezer darabból áll a gyűjteménye, de már ő is nehezen tudja számontartani.

 

A négykerekűek iránti szeretete kiskorában kezdődött, de még most is gyermeki lelkesedéssel mesél róluk. Bár kisfiúként számos kisautója volt, a legmenőbb külföldi példányokról csak ábrándozott. Így történhetett, hogy a rajongás csak évekkel később vált szenvedélyévé.

Mikor megjelent az egyik kisfiú egy Németországból kapott kisautóval, akkor az egész utca arra az autóra áhítozott. És mikor szembejött velem 23-24 évvel ezelőtt ugyanaz a kisautó, ami a fiúnak volt, tudtam, hogy meg kell vennem. Ez elindított bennem valamit, onnan indult el ez a gyűjtés 

 – meséli Zoltán.

 

Az első emlékek előbb hóborttá, majd hobbivá, mára pedig, ahogy fogalmaz, fanatizmussá nőtték ki magukat. A férfi képes akár több száz kilométert vezetni azért, hogy egy újabb kisautó kerülhessen a polcra.

 

#Fókusz#kisautó#gyűjtemény#fanatizmus#rtl

Címlapról ajánljuk