Fókusz

Exkluzív interjút adott a Fókusznak a világhírű 2Cellos duó

Süle LászlóSüle László

2022. május 12. 19:15

A csellóművészek amerikai koncertkörútjuk után Budapesten kezdik meg világkörüli turnéjuk európai szakaszát. Hollywood túlzás nélkül behódolt Hauseréknek: Leonardo DiCaprio, Kim Kardashian és Justin Timberlake is személyesen fejezte ki az elismerését a virtuózoknak.

Búcsúzkodni jött Budapestre a 2Cellos, és megadták a módját. A világhírű virtuózok évek óta külön utat járnak, de még egyszer – állításuk szerint utoljára – összeállt minden idők talán legenergikusabb duója. A két muzsikus még csak harmincas évei közepén jár, nem meglepő, hogy a legtöbben azt találgatták a közönségben: vajon miért nem folytatják együtt tovább, ha ennyire jól megy?

A 2Cellos 2011-ben lett világszerte ismert, elsősorban a „Smooth Criminal” című Michael Jackson-dalhoz készült számuk videóklipje miatt. A két magasan képzett, jóképű klasszikus zenész hangszeres tudása találkozott a dinamikus rockkal és egy olyan látványvilággal, ami addig szokatlan volt ebben a stílusban. Ontják magukból a kreatív klipeket, amik nagyban hozzájárulnak a népszerűségükhöz.

A duó talán legnagyobb sikere az AC/DC Thunderstruck című számának feldolgozása, legnépszerűbb videóklipjük is ehhez a szerzeményhez készült. Koncertjeiken is általában ez a dal a csúcspont.

#Fókusz#2cellos#rtl#gordonka#koncert#luka sulic#stjepan hauser

Címlapról ajánljuk