Gabriella cukorvirágaival hódítja meg a franciákat, majd az egész világot
2022. április 30. 21:04
Gabriella az egyedüli a hatalmas francia fővárosban, aki művészi szintre emelte a cukorvirágok készítését. Több mint százféle virágot tud elkészíteni, műhelyében szinte lehetetlen megkülönböztetni az ehető növényeket az eredetitől.
Köpe Gabriella 2003-ban járt először Franciaországban. Akkor még csak turistaként érkezett Párizsba, ami annyira elvarázsolta, hogy 3 hónappal később úgy döntött, a francia fővárosban élő keresztanyjához költözik.
Gabriella Erdélyben született. Romániában édesapja húsfeldolgozó üzemében volt könyvelő, Párizsban viszont először egy kávézóban helyezkedett el. Miután elsajátította a francia nyelvet, kozmetikus lett, majd 10 év után váltott: most cukorvirágokat készít. Műhelyében szinte lehetetlen megkülönböztetni az ehető növényeket az eredetitől. A sütés nem áll tőle távol, gyerekkorában mindig késztettek süteményeket, innen volt meg a cukorvirág késztéshez az alapja.
Eleinte egyedül próbálta elsajátítani a mesterséget, ám amikor látta, hogy nem boldogul, több országba is elutazott, hogy tudását külföldi tanároknál csiszolja. Ma azonban már ő oktat. Tanfolyamokat tart, ugyanis egyre nagyobb kereslet van a módszer elsajátítására. Műhelyében tortasütést, -díszítést és cukor-virágkészítést is tanít.
Minden virágnak megvan a maga technikája. Ez már-már szobrászat. Ő több mint százféle virágot tud elkészíteni.