Fókusz

„Álmomban többször futottam” – tizenegyedszer műtötték meg Rékasi Károlyt

Török ÁdámTörök Ádám

2022. április 19. 20:05

Rékasi Károlyt tizenegyedszer műtötték azóta, hogy hét éve súlyos motorbalesetet szenvedett. A színész azt mondja az állandó fájdalom sokat változtatott rajta, sokat álmodik például arról, hogy fut. A 11. beavatkozás után most lábadozik, és arra készül, hogy születésnapján újra körbebicajozza a Balatont. 

A rehabilitációról szól majd Rékasi Károly számára a következő 6 hét. Nemrég műtéten esett át, egyelőre, a biztonság kedvéért mankóval jár, bár anélkül is tudna. Orvosa előírásait viszont minden körülmények között betartja. 

Érthető a vágya a gyógyulásra: Lassan már 7 éve, hogy súlyos balesetet szenvedett motorjával – azóta a legutóbbival együtt már 11 alkalommal műtötték meg a lábát. Most úgy néz ki, ez a 11. lesz az utolsó beavatkozás. 

Károly jobb lábába most is egy protézist ültettek, ehhez szét kellett fűrészelni a csontot, utánafúrni, ami a beillesztés után bilincs-szerű kapcsot is kapott. Komoly műtét, a színművész viszont egyáltalán nem tartott tőle. Optimistán állt a műtéthez.

2015 nyara óta a mindennapjaivá vált a fájdalom, azt mesélte, már nem is emlékszik arra, milyen nélküle élni. 

Ez az állandó fájdalom nagy mértékben változtatja az ember gondolatait, a létezését.

 – mondta el a színész.

De művészként is megsínylette a balesetet Rékasi. A József Attila Színház társulati tagja volt még úgy is, hogy korlátozott volt mozgásában, ezért nagyon hálás egykori munkaadójának. De az évek alatt egyre több szervezési probléma lépett fel, amit egy idő után már nem lehetett tovább húzni. 

Az élete teljesen felfordult a baleset óta, és ő maga is megváltozott. De nem csak saját magára néz más szemmel, igyekszik mások figyelmét is felhívni arra, hogy autózás közben egy pillanat alatt történhet tragédia.

A színművésznrk most két hétig otthon kell óvatosan tornáznia, és lassú sétával próbálgatnia a lábát. Ezután a gyógytorna következik felügyelettel, és persze kontrollra is járnia kell. Ha minden jól megy, hat hét elteltével eldobhatja a mankókat és visszakaphatja egykori önmagát, kompromisszumok nélkül.  

 

#Fókusz#Bulvár#rékasi károly#műtét#motorbaleset#rtl#ma

Címlapról ajánljuk