Fókusz

Az Oroszországban játszó magyar focista szerint a háború hatásai máris érezhetők a mindennapokban

Czakó JózsefCzakó József

2022. március 9. 16:51

Az orosz futballbajnokságban játszó négyszeres magyar válogatott labdarúgó Kecskés Ákos azt mondja, Nyizsnyij Novgorodban már mindenki érzi a háború hatásait. A rubel elértéktelenedése, a hatalmas pénzromlás mindenkit érint. Az orosz klubcsapatokat és a válogatottat pedig bizonytalan ideig kizárták a nemzetközi versenysorozatokból. Ő oroszországi légiósként június 30-ig bárhová eligazolhatna.

Nyizsnyij Novgorodban játszik az orosz futballbajnokságban Kecskés Ákos. Nincs könnyű helyzetben, hiszen nehéz kizárni az életéből azt, hogy egy háborúban álló országban játszik.

– A szüleim és a barátnőm nyilván aggódnak értem, ők jobban örülnének, ha már otthon lennék, nyilván megfordult a fejemben, hogy esetleg mi lenne akkor, ha hazamennék, de hát ugye szerződés köt a klubomhoz, megy a bajnokság tovább – mondta a Fókusznak.

Az orosz focibajnokság, ahogy a többi sportág bajnoksága ugyanúgy megy tovább, mint Ukrajna megtámadása előtt. Ákosék hétvégén Moszkvában játszottak, de azt mondja, a háború hatásai máris érezhetőek a mindennapokban. 

Ákos a magyar bankkátyáját kipróbálta, azzal már nem tudott fizetni, csak az orosszal. Emellett azt mondja, megváltozott a bevásárlóközpontok világa is, hiszen rengeteg bolt bezárt. A még kapható márkás importtermékekért, műszaki cikkekért pedig horribilis összegeket kell fizetni.

#Fókusz#Külföld#ukrajna#orosz-ukrán háború#focista#oroszország#kecskés ákos

Címlapról ajánljuk