Fókusz

József semmilyen szabályt nem szegett, amikor elütött egy őzet, most mégis neki kell egymilliót fizetnie

Török ÁdámTörök Ádám

2022. február 8. 18:00

Évek óta harcol az igazáért a pécsi taxis, aki a külvárosban ütött el egy őzet. József semmilyen szabálytalanságot nem vétett, ilyen esetben a vadásztársaságnak kellene kifizetnie a károkat, most mégis tőle követelhetnek egymillió forintot.

Jószef 2016 nyarán taxisként dolgozott, egyik hajnalban épp végzett egy fuvarral Pécs külvárosában, és indult volna vissza a városközpontba. Ekkor történt az eset, ami azóta rengeteg bosszúságot okozott neki.  

Eléugrott egy őz, és az elgázolt állaton már nem lehetett segíteni, azonnal elpusztult.

József autóján 400 000 forintos kár keletkezett. Mivel nem akart kiesni a munkából hosszú időre, rögtön megjavíttatta, abban a hiszemben, hogy költségeit később megtérítik. Mivel a helyszíni jegyzőkönyv szerint sem volt hibás József, ügyvédjével együtt először a pécsi városüzemeltetést perelték – sikertelenül. 

A bíróság kimondta, hogy nem ők a felelősek az okozott kárért. Ezután a területileg illetékes vadásztársaságtól próbálta kicsikarni pénzét – hosszú évek és egy másodfokú ítélet után úgy tűnt, sikerrel. 

Tavaly decemberben azonban újrakezdődött a rémálom.

A vadásztrásaság felterjesztette a Kúriához az ítéletet, a Kúria pedig az elsőfokú ítéletet hagyta helyben, ami szerint a vadászegylet nem felelős a kárért. Az indoklás szerint bár az őz hozzájuk tartozik, a város ezen forgalmas része nem hivatalos vadászterület, így nem felelősek a viselkedéséért. Ez alapján vissza kell fizetnie Józsefnek a korábban neki ítélt közel félmillió forintot és az évek óta tartó pereskedést költségeit is, amivel együtt az egymillió forintot is átlépi az összeg.

 

#Fókusz#pécsi taxisofőr#rtl#elütött őz#pereskedés#vadásztársaság#Belföld

Címlapról ajánljuk