Fókusz

Ajtót nyit, sőt még a cipőt is leveszi gazdája lábáról Bambi, a törpeuszkár

Kilyén TamásKilyén Tamás

2022. január 25. 18:25

Bambi, fajtája szerint uszkár, beosztása szerint segítőkutya, nem is akármilyen. Gazdija Ágota kerekesszékben ül, járni és beszélni sem tud. Bambi kutya képes annyira okosan figyelni rá, a kézmozdulataira, jelzéseire, mintha olvasna a gondolataiban. Mindenben segít gazdasszonyának, mondhatni, hogy Ágota férje mellett kitüntetett szerepe van a családban.

Segít a teregetésben, ajtót nyit, ha kell, sőt a cipőt is leveszi mozgássérült gazdája lábáról Bambi, a törpeuszkár. A segítőkutya kiképzése még jelenleg is tart, és hamarosan már nem csak a házimunkáknál tud hasznos tagja lenni a családnak. 

Ágota kétoldali agyi bénulásban szenved, ami miatt járni és beszélni sem tud. A kutyussal is kézmozdulatokkal, jelnyelvvel kommunikálnak.  A két és fél éves Bambi már a hivatalos segítőkutya vizsgájára készül és a Kutyával Egy Mosolyért Alapítványnak köszönhetően került a családhoz. 

Bambi nem az első olyan uszkár az országban, aki a kedves nézésén túl, komoly segítséget is tud nyújtani. Korábban láthatták már a Fókuszban MissLike-ot, az első magyar mentál-higiéniás segítőkutyát, akinek az a feladata, hogy előre jelezze gazdája pánikrohamait. 

#Fókusz#bambi#uszkár#kutya#segítőkutya#rtl

Címlapról ajánljuk