Elkészítettük és megkóstoltuk a Szigetköz fő ínyencségét
2021. december 16. 19:31
A Kisalföldön, a Szigetközben az ecetes rántott hal különleges csemegének számít. Akinek erről az ételről a ruszli jut az eszébe, az jó helyen kapizsgál, de fontos megjegyezni, hogy ez bizony rántott, azaz panírozott ponty. Mi most filével dolgoztunk, de simán elkészítik hasonló módon a szálkás halakat is. Kádár-Németh Matild mesterszakács volt a segítségünkre.
Hozzávalók
A rántott halhoz:
- 2 kg ponty (vagy bármilyen másik keményhúsú folyami hal felszeletelve)
- 30 dkg finomliszt
- 4 db tojás
- 30 dkg zsemlemorzsa
- 5 dl napraforgó olaj
- 4 nagy fej vöröshagyma
A salátaléhez:
- 6 ek ecet (20%-os)
- 6 ek cukor
- 1 l víz
- szegfűbors ízlés szerint
- 3 db babérlevél
- 1 ek só
Kövess minket, és értesülj a friss hírekről a Facebookon is!
Követem