Elkészítettük és megkóstoltuk a Szigetköz fő ínyencségét

rtl.hurtl.hu

2021. december 16. 19:31

A Kisalföldön, a Szigetközben az ecetes rántott hal különleges csemegének számít. Akinek erről az ételről a ruszli jut az eszébe, az jó helyen kapizsgál, de fontos megjegyezni, hogy ez bizony rántott, azaz panírozott ponty. Mi most filével dolgoztunk, de simán elkészítik hasonló módon a szálkás halakat is. Kádár-Németh Matild mesterszakács volt a segítségünkre.

Hozzávalók

A rántott halhoz:

  • 2 kg ponty (vagy bármilyen másik keményhúsú folyami hal felszeletelve)
  • 30 dkg finomliszt
  • 4 db tojás
  • 30 dkg zsemlemorzsa
  • 5 dl napraforgó olaj
  • 4 nagy fej vöröshagyma

A salátaléhez:

  • 6 ek ecet (20%-os)
  • 6 ek cukor
  • 1 l víz
  • szegfűbors ízlés szerint
  • 3 db babérlevél
  • 1 ek só
undefined
Nézd vissza a Fókusz adásait az RTL+-on!