Fókusz

Megalázóan kevés nyugdíjat kapnak a magyar rock-legendák

Kilyén TamásKilyén Tamás

2017. március 14. 17:55

32 ezer, 47 ezer, és 48 ezer forint. Méltatlannak tartják nyugdíjukat a magyar rock legendák. Demjén Ferenc, Som Lajos vagy Nagy Feró is néhány tízezer forintot kap csupán az államtól, több mint 40 éves pályafutásuk után. Úgy érzik, a korábbi rendszer egyszerűen meglopta őket.

Benkő László szerint a legnagyobb baj az, hogy a rendszerváltás előtt a zenekarok azt sem tudhatták pontosan mennyit is ér egy-egy koncertjük. Minden hazai fellépést csak az állami cég, az ORI szervezhetett. Ennek gazdasági részleteibe viszont nem engedtek nekik betekintést. A 90-es évek elején aztán az ORI és a külföldi koncerteket szervező Interkoncert is jogutód nélkül szűnt meg. A nyugdíjjárulékokat is tartalmazó nyilvántartások pedig tisztázatlan körülmények között eltűntek.

Demjén Ferenc és az Omega tagjai szerencsésnek tartják magukat, hogy a közönség a mai napig kíváncsi rájuk, így nem a csupán 40-50 ezer forintos nyugdíjukból kell megélniük. Régebbi barátaik és pályatársaik közül azonban sokan nem jártak ilyen jól.

A teljes adást megnézheti az RTL Moston!

#Fókusz#nyugdíj#zenész#rtl#nagy feró#som lajos#demjén ferenc#meglepő

Címlapról ajánljuk