Fókusz

Így dőlt el, hogy ki szállhat versenybe a Comet gömbért!

Dörmer CsabaDörmer CsabaKilyén TamásKilyén Tamás

2016. november 26. 19:00

Javában zajlik a csiszolás, vágás és polírozás egy budaörsi műhelyben. Botos Péter díjnyertes üvegművész és csapata több mint 100 munkaóra alatt készíti itt el a Comet győzteseinek járó gömböket. Amíg a tökéletes végeredmény megszületik, nézzük meg hogyan dőlt el az, hogy idén kik szállhatnak versenybe a gömbökért.

Tíztagú szakmai zsűri választotta ki azt a 45 jelöltet, akikre aztán a nézők szavazhattak. A jelölőbizottság az új kategóriáknak megfelelően lefedi a szórakoztatóipar szinte minden szegmensét: színész-rendező, újságíró, fesztiválszervező, zenei menedzser és kliprendező is van közöttük. Olyanok, mint Bíró Pál, a Youtube magyarországi menedzsere Hamvas Viktor, Class FM programigazgatója, vagy Varga Attila „Sixx” az Index újságírója, blogger, a televíziós produkciók egyik legkritikusabb ítésze.

Sabján Johanna, a Cosmopolitan magazin főszerkesztője számára nagy kihívás volt a választás. A digitális visszajelzés, ahogy ő fogalmaz, az, hogy kit mennyire követnek az interneten és a közösségi oldalakon, segített a döntésében.

 

 

Eszenyi Enikő színész, rendező, a Vígszínház igazgatója azt mondja könnyű és egyben nehéz dolga is volt, mert a jelöltek közül nagyon sokkal együtt dolgozott már. Szerinte itt most egyértelműen csak a tehetség és a teljesítmény számít. Kádár Tamás, a Sziget Fesztivált rendező cég vezetője jól ismeri a hazai és nemzetközi zenei és kulturális trendeket. Mégis nehéz volt elvonatkoztatnia a személyes kedvenceitől.

És most vissza a műhelybe, a Comet gömb készítéséhez. Precíz, sok türelmet igénylő munka ez, amit a műhely cicái is meghitt nyugalommal figyelnek. Az alkotók szerint a tökéletes végeredmény tized millimétereken múlik.

 

 

#Fókusz#fókusz plusz#comet#comet 2016#rtl

Címlapról ajánljuk