Fókusz

A mazsorettsport él és virágzik Magyarországon

Süle LászlóSüle László

2016. június 15. 19:15

Pár napja egész Sárvárt elvarázsolták a csinos, sportos, gyönyörű tartású lányok. Pedig amikor forgatni indult kollégánk igencsak kételkedett abban, hogy a mazsorettsport él és virágzik Magyarországon.

 

 

A mazsorett elsősorban fúvószenekarokkal felvonuló, botot forgató lányt jelent. A 19. században lett népszerű a rezesbandák elterjedésével. Francia neve ellenére inkább német földről, a Rajna vidékről eredeztetik, és természetesen nagy hagyományai vannak az Amerikai Egyesült Államokban is. A sárvári csoportot közel negyedszázada vezető Edit néni és csapata is halad a korral, a lányok újfajta zenét és kézi szereket is használnak fellépéseiken.

 

 

A mazsoretteknek több szövetsége van, ezek egyike augusztusban éppen Siófokon rendez majd Európa-bajnokságot. Bár a mazsorettek is dolgoznak néha pomponnal, nem keverendők össze a cheerleaderekkel, akik sporteseményeken szokták biztatni a csapatokat. Amerikában kifejezetten menőnek számít ilyen vagy ehhez hasonló alakulatok tagjának lenni. Nem véletlen, hiszen sok olyan dolog van, ami vonzóvá teheti a mazsorettkedést a fiatal lányok számára.

 

A teljes adást visszanézheti az RTL Moston!

#Fókusz#mazsorett#lányok#gyönyörűek#amerika

Címlapról ajánljuk