Fókusz

Kiscsécs és Csopak: két falu, amik fényévekre vannak egymástól

török rékatörök réka

2016. június 1. 19:10

Általában minden gyerek várja a nyári szünetet, főleg akkor, ha van miért. Csopakon a nyaralás miatt várják, Kiscsécsen meg azért, hogy be tudjanak segíteni a szülőknek. Mindkettő falu, mégis fényévekre vannak egymástól. Kiscsécsen egyetlen bolt sincs, de még kocsma se. Mindenki közmunkás, kitörési lehetőség nem igazán van.

 

 

Baloldalt Bogi, aki épp hazaért a suliból. Jobboldalt pedig Laci, aki ma nem volt iskolában. Bogi 12 éves, Laci 16. Mindketten általános iskolába járnak. Bogi lakberendező szeretne lenni, Laci hegesztő. Kiscsécsen nagyon sokan szeretnének hegesztők lenni.  Laci tehát fodrászkodik délutánonként. 400 forintért bárkinek megcsinálja a haját. Nem jár különórára, suliba se nagyon, nem volt még a Balatonon, de még a fővárosban sem. Bogi suli után vívni tanul, de jövőre külön matek és angol tanárhoz is szeretne majd járni.

Most éppen kimaradt az edzés, ezért egy barátnőjével találkozott, sétáltak és fagyiztak egyet a strandon, ami teljesen normális dolognak tűnik, de mégsem az. Az ország másik felében, még ha ünnep van, akkor sem biztos, hogy édesség kerülhet az asztalra. Kiscsécsen edzés és fagyizás helyett táncolnak és énekelnek. Azt remélik, ezzel majd hátha kitörhetnek a faluból.

Egyik oldalon egy csopaki, másik oldalon egy kiscsécsi asszony. Mindketten édesanyák, mindkettőjük számára a gyerekek a legfontosabbak. Csakhogy mindketten másért aggódnak. Beáta azért, hogy minél több programot tudjon biztosítani a lányainak, Virág meg azért, hogy minden nap tudjon mit enni adni a gyereknek.

#Fókusz#falu#csopak#Kiscsécs#rtl#különbség#szegénység#gazdagság

Címlapról ajánljuk