Fókusz

Csodák márpedig vannak: Áron a túlélő

Fürge AnettFürge Anett

2016. május 7. 20:00

Akik hajlamosak kijelenteni, hogy csodák márpedig nincsenek, na, nekik mutatjuk most be az egy éves Áron és szülei történetét. A kisfiú harmincöt dekával született, kisebb volt, mint egy fél kilós kenyér! Még bőre sem volt. De élni akart. Az orvosok szerint az a legnagyobb csoda, hogy már csak két hónappal van elmaradva teljesen egészséges kortársaitól.

 

 

Szécsényben mindenki ismeri a kis mosolygós Horváth Áront. Még csupán egy éves múlt, de amit maga mögött tudhat, az egy kemény felnőttnek is becsületére válna. Zsuzsi 21 hetes terhesen került a kórházba. Kezei megdagadtak, magas volt a vérnyomása, de különösebben nem érezte rosszul magát. Hamar kiderült, hogy terhességi toxémiája van, és azonnali beavatkozásra van szükség, különben veszélybe kerül az élete. A szülőknek meg kellett birkózni a tudattal, hogy nincs remény, a terhességet le kell zárni.

 

 

A jogszabályok szerint a terhesség 24. hete már szülésnek számít, de ha a korábban érkezett magzat életjeleket mutat, akkor kötelező ellátni. És így, felülírva a nagykönyvet, a 21. hétre megérkezett Áron, 350 grammal és 25 cm-rel, 20 cm-es fejkörfogattal.  

 

 

Áron édesapja minden nap vitte be a tejet kisfiának, a szeme előtt lett 10-20 grammokkal egyre nagyobb. A csupa mosoly Áron már 3 hónapja áll, mozgásjavító tornával segíti egy szakember, hogy korának megfelelően fejlődjön. 1-2 hónapos lemaradása van a beszédjében, de a hallása és a látása szerencsére rendesen fejlődik. Szülei azért vállalták vele a nyilvánosságot, mert szerették volna elmondani a sorstársaknak, akik megijednek, félnek a helyzettől, hogy történhet ilyen csoda, amit talán még ők maguk sem fogtak fel.

A teljes adást visszanézheti az RTL Moston!

#Fókusz#fókusz plusz#csoda#egészséges#koraszülött

Címlapról ajánljuk