Fókusz

Őrült sportok: mi összegyűjtöttük, sztárjaink pedig kipróbálták!

Forgó ViktorForgó Viktor

2016. április 20. 17:50

Borsóköpés, lábujj szkander, feleségcipelés vagy extrém vasalás. Néhány a világ legfurcsább sportjai közül, amelyek már évtizedek óta léteznek, mégis alig tudunk róluk valamit. Pedig a legtöbbnek már világbajnoksága is van. Összegyűjtöttük a legőrültebb sportokat a világból és megkértünk négy ismert embert, hogy próbáljanak ki néhányat.

A kék sarokban az Éjjel-Nappal Budapest két jó barátja, Lali és Gábor. A rózsaszín sarokban pedig kihívóik, a világjáró lemezlovas Seherezádé és a ValóVilág egykori szereplője, Béres Anett. Egy régi klasszikus játék, amelyet eredetileg vitás esetek sorshúzásszerű eldöntésére alkalmaztak. Ma már világszerte rendeznek kő, papír, olló bajnokságokat, sőt a legjobbak évek óta összecsapnak a világbajnoki címért is. Egy ilyen vb győzelem 7000 dollárt ér, amely közel 2 millió forint. A mi kis rögtönzött házibajnokságunkban a lánycsapat 10:6-os összesítéssel, mondhatni simán győzött.

 

 

A következő fordulóban a borsóköpő világbajnokok bőrébe bújhattak sztárjaink. Ez a nem mindennapi bajnokságot 1971 óta rendezik meg. A lényege, hogy a versenyzők egy köpőcső használatával próbálják meg minél pontosabban eltalálni a céltáblát. A résztvevők olyannyira komolyan veszik a bajnokságot, hogy nem ritkák a lézerrel és távcsővel ellátott köpőcsövek sem. Egy angliai kocsmából indult az ötlet, de az 1970-es évek óta – bármennyire is hihetetlen – már világbajnokságként kerül megrendezésre a lábujj szkander, amit a szervezők 1997-ben megpróbáltak felvetetni az olimpia programjára is. Ezt a Nemzetközi Olimpiai Bizottság azonban elutasította. Laliék viszont – kis túlzással – egy kemény, férfias küzdelemben most megmérettettek.

 

 

#Fókusz#Sport#őrült#világbajnokság#rtl#Éjjel-Nappal Budapest#seherezádé#béres anett

Címlapról ajánljuk