Fókusz

Üres osztálytermek: több tízezren nem mentek ma suliba

Polgár GézaPolgár Géza

2016. február 29. 18:05

35 ezren biztosra mondták, további 17 ezren ígérték, hogy a február 29-én nem mennek iskolába. Hogy a létszám végül stimmelt-e, nehéz lesz pontosan megmondani, de az biztos, hogy ma országszerte egész osztályok maradtak ki az iskolából. A 'Nem leszek suliban' tiltakozó akciót a szülők szervezték a legnagyobb közösségi oldalon, hogy felhívják a figyelmet az oktatási rendszer problémáira.

Sok iskolában kongtak a tantermek az ürességtől, nem volt ez másképp ebben a budaörsi vagy épp ebben a másik miskolci gimiben sem. A "Nem leszek suliban" kezdeményezés első napja volt ma. Az alsósok helyett a szüleik, a felsősök pedig sokszor maguk döntöttek úgy, hogy az iskolaköteles gyerekek ma távollétükkel tüntetnek. Szolidárisak a köznevelés hiányosságai miatt utcára vonuló pedagógusokkal.

Volt olyan szülő is, aki azzal tüntetett, hogy ő ment az iskolába. A gyengén látó Beni Peters Plus szindrómás. Édesanyja szerint az állandó segítséget igénylő gyereke mellett a pedagógia asszisztensek száma csökken. A mai kezdeményezés szervezője és a Független Diákparlament képviselője is bátorságra és egységre bíztatják a nemzet napszámosait, akik közé tartozik ma már a diák, a szülő és a pedagógus egyaránt.

A teljes adást megnézhetik az RTL Moston!
#Fókusz#oktatás#pedagógusok#tüntetés#rtl#nem leszek suliban

Címlapról ajánljuk