Fókusz

Hétfői iskolabojkott: menni vagy nem menni?

Polyák AlexandraPolyák Alexandra

2016. február 26. 17:55

Egy szegedi anyuka felhívásához már több mint 25.000-en csatlakoztak. Ezzel szeretnék felhívni a figyelmet arra, hogy valódi változásra van szükség az oktatási rendszerben. Természetesen az ismert szülőknek és iskolába járó gyerekeiknek is megvan a véleménye a hétfői iskolabojkottálásról.



Horgas Eszter lánya Lili most harmadikos egy művészeti középiskolában. 18 évesen határozott véleménye van az oktatási rendszerről, és a kialakult helyzetről. Eszter nem csak édesanyaként, de óraadó tanárként is érintett a közoktatásban. Számára a tanítás egyfajta szerelem, és már az is megfordult a fejében, hogy abbahagyja.



Kóbor János kislánya Léna most végzi a harmadik osztályt egy magániskolában. Hamarosan ő is állami iskolába jár majd, ezért édesapja reméli, hogy addigra megoldódik az oktatási helyzet Magyarországon. Szerinte a legnagyobb probléma a pedagógusok fizetésével van, és nem azzal például, hogy nem költenek az épületekre. Ő nem tartja jó ötletnek azt, hogy a tanárok és a szülők, a gyerekeket is belevonják a demonstrációba.



Ez a tiltakozás nagyobb, mint a korábbiak bármelyike. Erősebb, mint a netadó ötletére kialakult felháborodás volt. A szülők iskolakerülő kezdeményezéséről már térkép is készült, hogy mely intézmények vesznek részt a tiltakozásban.
 
#Fókusz#diákok#tanárok#horgas eszter#kóbor jános#jogok

Címlapról ajánljuk