Fókusz

Béla Michael Jacksonnak köszönheti az életét

Forgó ViktorForgó Viktor

2015. december 2. 17:00

Michael Jackson budapesti forgatása idején több gyermekkórházat is meglátogatott feleségével, és a beteg gyerekek között rengeteg ajándékot osztottak szét, egy valaki azonban sokkal többet kapott ennél.

Farkas Béla úgy fogalmaz, hogy az életét kapta Jacksontól. A kórházban megkérdezte tőle, miért sárgás-zöld, mi baja van, majd mikor elmondták neki az orvosok hogy műtétre vár és nincs donor, az éeneks annyit mondott, majd ő segít mindenben. A pop király kifizette a májbetegséggel küzdő kisfiú 30 millió forintos életmentő műtétjét, mert szülei képtelenek lettek volna összegyűjteni ennyi pénzt. Az azóta felcseperedett fiú pedig a mai napig féltve őrzi a Jackótól kapott ajándékokat.



Jacko a távolból is úgy gondoskodott róla, mintha saját fia lenne. Béla szülei, mivel nem tudták megteremteni azt az anyagi biztonságot fiuknak, ami a gyógyulásához szükséges, kénytelenek voltak lemondani gyerekükről. A fiút így a gyermekkórház nővérkéi nevelték, később pedig nevelőszülőkhöz került. A Keresem a családom című műsor tegnapi adásában Béla közel húsz év után újra találkozott azzal a nővérrel, aki a legtöbb időt töltötte vele és vigyázott rá. A nagy találkozások azonban itt még nem értek véget. A szüleit a kórházi ágyából látta utoljára, nem tudta hol élnek és azt sem, hogy hogy néznek ki, a műsor kapcsán viszont újra találkozhatott velük, két évtized után újra szemükbe nézhetett és választ kapott a kérdésre, hogy miért hagyták el szülei.



Béla egy kis eldugott Bács-Kiskun megyei faluban Miskén él saját családjával. Szerelmével örök hűséget fogadtak egymásnak és tavaly februárban megszületett első közös kislányuk is. Akár felhőtlenül boldog történet is lehetne az övék,  egy valami azonban beárnyékolja az életüket, ugyanis a család komoly anyagi gondokkal küzd, a házat bérlik és több havi bérleti díjjal el vannak maradva. Fűteni is csak azt az egy szobát tudják, amiben mindhárman alszanak. Dr. Váczi Péter, győri orvos, amikor értesült Béla történetéről ismeretlenül azonnal a segítségére sietett, mert már októberben ki akarták rakni a családot a házból.



Az orvos azt tervezi, hogy hasonló sorsú gyerekeken is segít majd mások támogatásával. Béláék pedig bíznak benne, hogy megoldódik a helyzetük és a Karácsonyt az otthonukban tölthetik majd.

#Fókusz#michael jackson#király#béla#Keresem a családom#rtl

Címlapról ajánljuk