Fókusz

Párizsban még mindig a félelem az úr, de mi a helyzet Budapesten?

Hubai AntalHubai AntalKilyén TamásKilyén Tamás

2015. november 17. 16:25

Két párizsi merénylő még mindig szökésben van és Franciaországban az emberek az utcán tiltakoznak a félelemkeltés ellen. Miközben egyre többet tudunk meg a terroristák módszereiről, Budapest utcáit továbbra is gépfegyveres katonák őrzik, de kell-e tartanunk egy esetleges terrortámadástól?

Piros sapkás honvédekkel találkozni a főváros több pontján. Pályaudvarok és főbb turista célpontok védelmében járőrőznek. A gépfegyveres egyenruhások sokakat megnyugtatnak, de vannak, akik észre sem veszik őket. A Keleti pályaudvarnál 4 gépfegyveres rendőrt láttunk. A Hősök terénél pedig két katona sétálgatott. Mindkét helyen szinte észrevétlenül vannak jelen, a turisták is csak akkor figyeltek fel rájuk, amikor kérdeztük őket.

A Vörösmarty téren már feltűnőbb a biztosítás. A karácsonyi vásár bódéi között az árusok nem tartanak semmitől, de a járókelők itt már kicsit jobban aggódnak egy esetleges támadástól. Európa több pontján is magas fokú biztonsági intézkedéseket vezettek be. Rómában több mint 24 ezer katona felügyeli a rendet. Az Egyesült Államok pedig megtiltotta katonáinak, hogy Párizsba utazzanak, ahol az Eiffel tornyot ma újra bezárták.

Kollegánk jelenleg is Párizsban van. Találkozott egy magyar nővel, aki bár nem vállalta arcát, azt mondta, fél mostanában metróval utazni, illetve a bevásárlóközpontban lévő munkahelyét sem tartja biztonságosnak.
És megtaláltuk azt a francia férfit is, aki ott volt az első támadás helyszínén és csak a szerencsének köszönheti az életét.
 



 
#Fókusz#terror#merénylet#párizs#áldozat

Címlapról ajánljuk