Fókusz

Megtaláltuk az ország leglepusztultabb vasútállomásait

Fürge AnettFürge Anett

2015. július 30. 15:32

Rákosrendező, reggel 8 óra. Az utasok jönnek-mennek, a vakolat közben meg csak pereg. A rozsda és a tetőt uraló galambok csak egy pillanatra vonják el az autósok szemét, amíg a piros fény villog. Robosztusan, de saját külsejét szégyellve áll az egykor szép, most kis jóindulattal csak csúnya vasútállomás.

A lelakatolt, bedeszkázott műemlék épület látott már jobb napokat is. Megtöröltük a kamera optikáját, mert mi sem hittünk a szemünknek, hátha így majd szebb lesz a kép. De nem lett. Aki Balaton felé veszi nyáron az irányt, arra számít, hogy a vonatablakból legelőször a gyémántosan csillogó tavat pillantja meg. Giccs helyett azonban marad a reccs. Kiszuperált disznóhizlaldának néz ki, mégis egészen más a funkciója. Működő vasútállomás, Balatonfőkajár-felsőn. Ki itt leszállsz, hagyj fel minden reménnyel.

A végére maradt az ászári vasútállomás, ahol már csak a szőlőtermés és a körtefa bizonyítja, hogy ember járt arra valaha is. Egy magyarországi vasútállomásokat gyűjtő weboldalon olvasni egy hozzászólást, a hölgy, aki itt született, nagyon szívére vette a kis ház pusztulását.

 

 
#Fókusz#vasút#pályaudvar#állomás#rákosrendező#fürge anett

Címlapról ajánljuk