Fókusz

Miért kerül válságba a kapcsolat a gyerek születése után?

Gál PetraGál Petra

2015. július 7. 14:46

Igen, a gyerek. Amikor két egymással szuperül működő emberből három lesz. Vagy négy, vagy öt, helyenként hat. Egy Csaj és egy Pasi, akikből kilenc hónap leforgása után hirtelen Anya és Apa lesz. Semmi sem ugyanaz már, mint mikor még csak ketten voltak a kapcsolatban. Sajnos sok házasság pont ekkor megy tönkre, ha nem vigyáznak a felek. Vagy legalábbis elromlik, de nagyon. Gál Petra riportja.

Az RTL II-n minden hétköznap este 10-től futó kíméletlenül őszinte Szelfi című videónapló sorozatban Völgyesi Gabi és férje Ádám idővel és térrel is felveszik a harcot, hogy egy kis idejük legyen egymásra, 18 év együttlét után is. Ez sokszor kivitelezhetetlen, két gyerekkel, közös fellépésekkel, és csak 24 órával naponta. Gabi ezért sokszor anyarobotnak és aparobotnak nevezi magukat. És ha mégsem sikerült megoldaniuk egy-egy helyzetet, próbálnak egyből tenni azért, hogy ez senkiben ne keltsen hatalmas feszültséget.

Gabi szerint kettejük szövetsége mindennél fontosabb, hiszen az a család mozgatórugója. Azt mondja fontos kettesben elmenni valahova, beszélgetni, nézni egymás szemét, és hozzáérni a másikhoz-rendszeresen. A pszichológus azt mondja, bizony be kell vetni a praktikákat, hogy megmaradjon az újdonsült apukák és anyukák kapcsolatában az, ami idáig összekötötte őket.

Kovács Patrícia színésznő, és a Hungary’s Got Talent egyik zsűritagja 5 éve házasodott össze férjével, Gusztos Péterrel. Hanna Lujza „Majszi” másfél éve érkezett az életükbe, és mindent megváltoztatott, egy igazi túlélőshow ilyenkor egy kapcsolat. Egy kemény, de jó időszak ez egy pár életében, hiszen befejeződik egy korszak, és kezdődik egy másik. A férfinak és a nőnek ekkor új szerepköre lesz. Kérdés, hogy ki hogyan éli ezt meg.

 

 
#Fókusz#családalapítás#krízis#gyerekszületés#völgyesi gabi#szelfi#belső nóra#tápai szabina

Címlapról ajánljuk