Fókusz

Hogyan öröklődik a szépség?

Süle LászlóSüle László

2015. február 20. 16:43

Természetes, hogy minden leendő anyuka és apuka kíváncsi arra, vajon születendő gyermeke örökli-e majd bizonyos tulajdonságait - különös tekintettel a külsőre. Léteznek olyan internetes programok, melyen bátor tippekre vállalkoznak, és persze némi támpontot adhatnak a modern ultrahangos vizsgálatok is. A kulcs a genetika. Süle László riportja.

Bruce Willis és Demi Moore egyaránt szexszimbólumok, sokan várták, hogy születendő gyermekeik szépek és tehetségesek lesznek. Távol álljon tőlünk mindenféle ítélkezés, de talán nem túlzás azt mondani: a lányok inkább az apjukra hasonlítanak.  Persze sokkal több olyan példa van, amikor a hasonlóság egészen megdöbbentő a különböző generációk között. Kulcsár Edina az egyik legszebb magyar lány – nem véletlenül lett második a Miss Worldon. Nem meglepő, hogy az anyukája is csinos nő.

 

Nemcsak a szépség öröklődése fontos, hanem a tehetségé is. A két teniszcsillag, Andre Agassi és Steffi Graf házasságából akár minden idők két legjobb teniszezője is megszülethetett. Ráadásul ki lenne jobb edző náluk?
#Fókusz#genetika#öröklődés#szépség#czeizel endre

Címlapról ajánljuk