Fókusz

József, a drogdílerek réme

rtl.hurtl.hu

2014. február 19. 18:00

A hivatásos kábítószerkereső kutyus talán hat kiló sincs, a kicsi yorkie szaglása azonban mindenkinél biztosabb. József, a rendőr yorkie kameránk előtt is vállalta a drog keresést!

JÓZSEF: Kis kutya, nagy fogások

Nem ismer félelmet, ugatása vérfagyasztó, jól megtermett, 40 kilós, ilyen egy átlagos rendőrkutya. Ezzel szemben József, Magyarország egyik legjobb orrú kábítószer kereső szolgálati kutyája inkább… nos, nincs mit szépíteni… cuki!?!

Apró termete és cukisága ellenére József rendkívüli szaglásával a drogdílerek réme lett az évek során. A kiképző központban, egy bűntett helyszínévé alakított szobában teszteltük a kis yorkie-t.

Az általában ölebként tartott yorkshire terrier makacs, merész és vállalkozó kedvű. Józsefben Tibor kislánya látta meg a különleges képességet, egy játék során. Ez a csokoládé színű óriásuszkár pedig Józsi pajtása, a család másik kedvence. Különlegessége, hogy orosz kiképzést kapott, így csak oroszul ért. Várhatóan ő is rendőrkutya lesz.

Józsefnek nemcsak szaglása és merészsége vált előnyére, hanem a picurka termete is. Rendőrkutyákat először az 1700-as években kezdtek alkalmazni Angliában. Tudományosan bizonyított tény, hogy a kutya minden magából szagot kibocsátó anyag keresésére megtanítható. Magyarországon a körülbelül 700 szolgálati kutyából 100 kábítószer kereső.

#Fókusz#rtl#kutya#rendőrkutya#drogkereső#józsef

Címlapról ajánljuk