Fókusz

Amikor az allergia hatványozottan támad

rtl.hurtl.hu

2012. augusztus 30. 20:41

Ma már nincs ember, aki ne tudna felmutatni legalább 1 rokont, vagy barátot a környezetében, aki allergiától kínlódik. De a legtöbben mégsincsenek tisztában azzal, hogy ilyenkor az étkezésre is oda kell figyelni. Bizonyos élelmiszerek ugyanis súlyosbíthatják a tüneteket.

Magyarországon jelenleg 2,5 millió ember szenved allergiás megbetegedésben. Ám közülük csak kevesen vannak tisztában az úgy nevezett keresztallergiával. Aminek a lényege az, hogy egyes pollenek és élelmiszerek között keresztreakció léphet fel a köztük levő rokonság, szerkezeti hasonlóság miatt.

Az X- Faktor egykori versenyzője Tarány Tamás szinte mindenre érzékeny a portól kezdve, a macskaszőrön át a különféle pollenekig.

A ValóVilág üdvöskéje Kinga is gyerekkora óta szenved a megfázáshoz hasonló tünetekben, van itt minden darázscsípés, pollen, parlagfű és ételt elutasító reakciók. A keresztallergiáról nem hallott és hallani sem akar, mivel nem szívesen mondana le semmilyen zöldség-gyümölcsről, még akkor sem, ha erősödnének a tünetei.

Az Anti Fitness Club énekese az összes létező módszert bevetette már allergiájának enyhítésére, még alternatív megoldásokkal is próbálkozott. Ennek ellenére rengeteg kellemetlen perce akad.

#Fókusz#rtl#allergia#lola#anti fitness club#kinga#tarány tamás#keresztallergia

Címlapról ajánljuk