EUEurópa

Újabb budapesti találkozót bojkottálhat Orbán Viktor miatt az EU

rtl.hurtl.hu

2024. július 25. 7:35

Csütörtökön az Európai Unió egészségügyi miniszterei tartanak informális találkozót Budapesten. Legalábbis a program szerint, mert alig lesz, aki eljön.

Budapestre hívta össze Magyarország az Európai Unió tagállamainak egészségügyi miniszteri találkozóját, hogy a szervadományozásról és a szív- és érrendszeri betegségekről beszéljenek.

Az már kérdés, hogy Magyarországnak nincs külön egészségügyi minisztériuma, a területért az egykori rendőrkapitány, Pintér Sándor belügyminiszter felel.

Az EU-országok közül azonban nem ezért, de szinte senki sem küldi el miniszterét Budapestre – írja a Politico hírlevelében. Dánia és Ausztria például bojkottálja az ülést, Franciaország és Németország pedig csak egy alacsonybab rangú kormányzati képviselőt küld.

Korábban már írtunk arról, hogy bojkottálhatják a soros magyar elnökség hivatalos programjait. Ez a mostani lépés is ebbe illeszkedhet bele. A tagállamok amiatt haragudtak meg a magyar kormányra, hogy Orbán Viktor önjelölt „békemisszión” vett részt, ahol mások mellett a kommunista diktátor Hszi Csin-pinggel, valamint a háborús bűnök miatt kőrözött Vlagyimir Putyinnal is találkozott. Az orosz elnökkel folytatott eszmecsere után nem sokkal az oroszok egy kijevi gyerekkórházat bombáztak le, a felvételek tanúsága szerint szándékosan.


Nyitókép: Carl Court / Getty Images

#Európa#európai unió#soros elnökség#magyarország#egészségügyi miniszter#bojkott

Címlapról ajánljuk