EUEurópa

Magyar Péter szerint fideszes is szavazott a néppárti parlamenti elnökre

rtl.hurtl.hu

2024. július 16. 13:52

Magyar Péter szerint el se kezdjék „háborúpártisággal” vádolni Roberta Metsolát, hiszen a Fidesz egy képviselője is elmondta az Európai Parlament újraválasztott elnökének, hogy rá szavazott.

A Facebookon, közös képpel gratulált a Brüsszelben tartózkodó Magyar Péter Roberta Metsolának. Azt írta: „Gratulálok a néppárti kollégánknak, Roberta Metsola-nak, az Európai Parlament újraválasztott elnökének. 720 képviselőből 562-én támogatták újraválasztását a mai titkos szavazáson”.

Hozzátette: „Sok sikert és jó egészséget kívánunk neki a TISZA Párt néppárti delegációja nevében! Mielőtt a propagandasajtó elkezdené háborúpártisággal és egyéb hazugságokkal támadni, itt jelzem, hogy a Fidesz egyik képviselőnője előttem mondta Roberta Metsolának, hogy ő is rá szavazott”.

Metsola az elmúlt két és fél évben különösen nehéz időszakon vezette keresztül az EP-t, ahol az orosz-ukrán háború, az izraeli konfliktus, valamint a katari vesztegetési botrány kezelése után kapta meg újra a többség szavazatát. Gyakorlatilag nem volt komoly kihívója: a spanyol, baloldali Irene Montero indult ellene, de nem aratott akkora sikert, mint nemzeti válogatottja vasárnap, mindössze 61 szavazatot szerzett.

Nyitókép: Facebook

#Európa#magyar péter#roberta metsola#eu#ep#elnök#szavazás#gratuláció

Címlapról ajánljuk