EUEurópa

EP-elnök: Ukrajna biztonsága Európa biztonságát is jelenti

rtl.hurtl.hu

2024. február 14. 20:45

Roberta Metsola a gazdatüntetésekről azt mondta, hogy párbeszédet kell folytatni az emberekkel és reagálni a problémákra, frusztrációra.

Az Európai Unió országainak továbbra is minden segítséget meg kell adniuk az orosz invázió ellen védekező Ukrajnának – erről az MTI szerint Roberta Metsola, az Európai Parlament elnöke beszélt szerdán prágai sajtótájékoztatóján.

Ukrajna biztonsága egyben Európa biztonságát is jelenti. Ezt nem szabad elfelejtenünk – hangsúlyozta a politikus. Nagyra értékelte, hogy Csehország a kezdetektől fogva kiállt Ukrajna mellett, és több százezer ukrán menekültnek adott menedéket.

Roberta Metsola azután találkozott a sajtóval, hogy a nap folyamán tárgyalásokat folytatott a cseh parlament két házának elnökeivel, valamint a cseh kormányfővel. Este a prágai egyetemek hallgatóival beszélgetett.

Az európai gazdatüntetésekkel kapcsolatos kérdésekre válaszolva hangsúlyozta, hogy párbeszédet kell folytatni az emberekkel és reagálni kell a problémákra, a frusztrációra. Emellett felhívta a cseh politikusok figyelmét a júniusi európai parlamenti választások fontosságára: szerinte Európa jövőjéről van szó.

Nyitókép: REUTERS/Johanna Geron

#Európa#európai parlament#roberta metsola#európai unió#csehország#ukrajna#gazdatüntetés#ep-választás

Címlapról ajánljuk