EUEurópa

Durván megemeli repülőjegyárait ez a légitársaság, de csak Európában

rtl.hurtl.hu

2024. június 25. 15:48

Az emelkedő környezetvédelmi költségekre hivatkozva extradíjat számol fel a Lufthansa Európából induló járataira. Mutatjuk, mire kell számítani.  

1 és 72 euró, azaz átszámítva körülbelül 395-28 400 forint közötti összeggel emeli repülőjegyárait a Lufthansa, hogy fedezze a kibocsátás csökkentésére vonatkozó új uniós szabályok betartásának költségeit – írja a Reuters.

A légitársaságok évek óta figyelmeztetnek arra, hogy a drágább, fenntarthatónak tekintett üzemanyagok használatára kötelező előírások megnövelhetik a költségeket. A légitársaság a befolyó plusz bevételeket a bioüzemanyagok alkalmazásával járó többletköltségekre fordítaná.

Carsten Spohr, a Lufthansa vezérigazgatója már tavaly arról beszélt, hogy az uniós célokat nehéz lesz elérni, és belengette azt is, hogy a magasabb költségeket az ügyfelekre fogják áthárítani. A német légitársaság „környezetvédelmi felárnak” nevezte az extradíjat. Az áremelés minden, az Európai Unió tagállamaiból, illetve Nagy-Britanniából, Svájcból és Norvégiából induló járatra vonatkozik.

Nyitókép: Czeglédi Zsolt / MTI

 

 

 

#Európa#európai unió#károsanyag-kibocsátás#légitársaság#lufthansa#repülőjegy#áremelés#környezetvédelem

Címlapról ajánljuk