EUEurópa

Az EU szankcionálta a csecsen diktátor anyját

rtl.hurtl.hu

2024. június 24. 19:00

Nem először emlegetik Ramzan Kadirov édesanyját a különböző szankciós megbeszéléseken.

Szankcionálta a csecsen diktátor, Ramzan Kadirov 70 éves anyját az Európai Unió Tanácsa, írja a Politico. Aimani Kadirova egyike azon 60 személynek és 47 cégnek, amelyek most kerültek fel az EU szankciós listájára azért, mert az unió Oroszország támogatásával vádolja őket az Ukrajna elleni háborúban.

A szankcionáltaknak elkobozzák összes EU-ban tartott vagyonát, valamint eltiltják őket az unióban való utazástól és üzleteléstől. Kadirova korábban többször is felkerült nyugati szankciós listákra, mivel ő az elnöke a Kadirov Alapítványnak, amely Ukrajnában elrabolt gyerekek átnevelésével, valamint katonai kiképzésével foglalkozik.

Kadirov már korábban bemutatta, mennyire nem örül annak, ha az anyját szankcionálják. Amikor tavaly az USA feketelistájára került a nő, a diktátor közzétett egy videót, amelyben üvöltözve, fenyegetőzve követeli, hogy azonnal oldjanak fel minden szankciót az anyja ellen. Rajta kívül több tucat üzletember, orosz propagandista, színész, valamint a Shaman nevű énekes is megtalálható az unió új szankciós listáján.

Kadirov dolgairól korábban többször is írtunk:

Nyitókép:  Mikhail Svetlov / Getty Images

#Európa#csecsenföld#ramzan kadirov#anya#szankció#európai unió tanácsa#eu#unió#diktátor

Címlapról ajánljuk