EUEurópa

Elhatárolódott az LMP-től az Európai Zöld Párt, mert „a szélsőjobboldali Orbán volt államtitkárát” indították el a választásokon

rtl.hurtl.hu

2024. június 8. 21:03

Szerintük Karácsony második győzelme elengedhetetlen a magyarországi Európa-párti és demokratikus mozgalom megerősödéséhez.

Az Európai Zöld Párt „Európa-párti és demokráciapárti mozgalomként elkötelezett a magyar miniszterelnök, Orbán Viktor szélsőjobboldali, Európa-ellenes és populista rezsimje elleni küzdelemben”, írta mai közleményében az Európai Zöld Párt (EGP), amelyet a Telex szemlézett. A közleményben emlékeztettek, hogy a tegnapi napon a Fidesz jelöltje, Szentkirályi Alexandra visszalépett Vitézy Dávid kedvéért.

Viszont az „egyik magyarországi tagpártunk, az LMP – Magyarország Zöld Pártja döntése, hogy Vitézy Dávidot, Orbán Viktor előző kormányának volt államtitkárát támogatja budapesti főpolgármester-jelöltként, e célok elmaradását kockáztatja” szerintük.

Éppen ezért a párt – amely már áprilisban felfüggesztette a politikai együttműködést a rendes magyar tagpártjával az európai parlamenti, valamint a magyarországi önkormányzati választási kampány idejére – el is határolódott az LMP-től.

A párt emellett „elítéli az Orbán-rezsim Karácsonnyal szembeni megfélemlítési kísérleteit”, amelyekről korábban mi is hírt adtunk. Karácsony szerint a titkosszolgálatok vegzálják őt és kollégáit, hogy legyen elég forrása a lejárató propagandának.

Nyitókép: MTI / Hegedüs Róbert

#Európa#választás 2024#ep#párt#család#zöld#lmp#vitézy dávid#orbán viktor#karácsony gergely#kampány

Címlapról ajánljuk