EUEurópa

Brüsszeli ígéret: ha Orbán együttműködő, a magyar EU-elnökség alatt jegelik a Magyarországgal szembeni eljárásokat

rtl.hurtl.hu

2024. június 7. 9:43

A belső piacokért felelős biztos kabinetfőnöke az ügyek jegelésére tett ígéretet, amennyiben a magyar kormány együttműködő lesz az EU-elnökség fél évében.

Brüsszelben megígérték, hogy ha a kormány együttműködő, a magyar EU-elnökség időszakában jegelik a Magyarország ellen indított jogi eljárásokat, írja a Szabad Európa a portál birtokába került belső dokumentum alapján.

„A magyar elnökség ideje alatt részünkről mérsékelt aktivitással lehet számolni a magyar eljárások továbbléptetése tekintetében” – fogalmazott Valère Moutarlier, Thierry Breton belső piacokért felelős biztos kabinetfőnöke. Moutarlier idén 

április 30-án találkozott Brüsszelben a magyar kormányt képviselő Ódor Bálint uniós nagykövettel és helyettesével, Molnár Katalinnal. Az ülésről készült magyar jegyzőkönyv szerint a megbeszélés elején hangzott el az ügyek jegelésére vonatkozó ígéret.

Emlékeztetnek rá: július 1-jétől december 31-ig Magyarország tölti be az Európai Unió soros elnöki posztját. Moutarlier kabinetfőnök azt ígérte meg, hogy a belső piacokért felelős biztos hatáskörében lévő ügyek esetében aligha kell a magyar kormánynak a következő fél évben keménykedésre számítania az Európai Bizottság részéről, írja a Szabad Európa.

Nyitókép: Orbán Viktor Thierry Bretont, az Európai Bizottság belső piacért felelős biztosát a Karmelita kolostorban 2023. szeptember 22-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

#Európa#brüsszel#eu-elnökség#orbán viktor#együttműködés#eljárás

Címlapról ajánljuk