EUEurópa

Uniós támogatással fejlesztették a makói iskolát

rtl.hurtl.hu

2024. május 31. 17:56

Országszerte 18 szakképzési centrum 34 telephelyén összesen 96 milliárd forintot fordítanak az iskolák fejlesztésére. 

1,94 milliárd forintból, uniós támogatással valósult meg a Makói Návay Lajos Technikum és Kollégium fejlesztése – írta az MTI.

A 2026 tavaszára befejeződő projektben átalakítják és bővítik a több mint hétszáz diákot oktató intézmény Bajza utcai telephelyén álló iskolaépületet. A 30 százalékos megtakarítást eredményező energetikai korszerűsítés, valamint a bővítés mellett olyan 21. századi igényeknek megfelelő tantermeket alakítanak ki, amelyek segítségével az Ipar 4.0 valós iparági környezetében tudnak felkészülni a diákok a munkaerőpiaci kihívásokra.

Hankó Balázs innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkár a bemutató rendezvényen kiemelte: a magyar szakképzés megújult, hiszen egyszerre ad kiváló mesterembereket és a csúcstechnológiában is szerteágazó ismeretekkel rendelkező sikeres magyar fiatalokat.

Országszerte 18 szakképzési centrum 34 telephelyén összesen 96 milliárd forintot fordítanak az iskolák bővítésére, átalakítására, energetikai korszerűsítésre, új épületek kialakítására és eszközbeszerzésre – közölte a politikus.

Az államtitkár kitért arra is: program indult a hátrányos helyzetű gyerekek kompetenciájának fejlesztéséért és szakképzésbe vonzásáért. Erre 23 milliárd forint áll rendelkezésre.

Egy másik projekt december végéig 20 ezer álláskeresőt kíván bevonni a szakképzésbe a felnőttoktatáson keresztül - ismertette az államtitkár.

Nyitókép: Lehoczky Péter/MTI

#Európa#hankó balázs#oktatás#belügyminisztérium#fejlesztés#technikum

Címlapról ajánljuk